Gara Rastatt, din Germania, a fost redeschisa dupa alerta cu bomba. Politistii nu au gasit nimic suspect

11-10-2016 12:29

Politie Germania

Politia federala a redeschis marti gara din Rastatt, oras in sud-vestul Germaniei, in landul Baden-Wuerttemberg, in conditiile in care nu a fost descoperit nimic suspect dupa o amenintare cu bomba primita in cursul diminetii, transmite Reuters.

Politia evacuase si izolase gara din Rastatt, situata la sud de Karlsruhe, dupa ce, in jurul orei locale 9:15, a primit o amenintare cu bomba. Un purtator de cuvant al politiei germane a declarat ca la fata locului au fost trimisi genisti si caini specializati in descoperirea de explozibili, care insa nu au descoperit nimic suspect.

Potrivit DPA, gara din Rastatt este unul dintre principalele noduri feroviare pentru serviciul de trenuri de mare viteza Intercity-Express (ICE).

Germania este in stare de alerta sporita dupa ce un refugiat sirian a fost arestat luni, sub banuiala ca ar fi planuit un atentat islamist cu bomba. DPA aminteste ca in ultimele luni au avut loc trei atacuri violente in landul Bavaria, care se invecineaza cu Baden-Wuerttemberg. Unul dintre atacuri a fost comis intr-un tren, cand un afgan an varsta de 17 ani a atacat pasagerii cu un cutit si cu un topor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO