Alegeri SUA 2020. Reacții în urma dezbaterii dintre Donald Trump și Joe Biden. „Greu de privit”

Ultima actualizare: 15-10-2020 15:06

Comicii fac haz de necaz, alegătorii sunt exasperați, iar liderii occidentali îngroziți văzând tonul campaniei electorale din Statele Unite.

"Noaptea în care democrația americană a atins nivelul cel mai scăzut", sună unul dintre cele mai pesimiste titluri din presa internațională, după prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden.

Discuția, de un nivel deplorabil, i-a făcut pe mulți americani să caute informații despre emigrarea în Canada vecină.

Cei mai cunoscuți realizatori de talk-show-uri nocturne de pe posturile americane nu și-au ascuns stupoarea după prima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden. "Spectacolul" pare să le fi întrecut cele mai negre așteptări.

„Să urmărești dezbaterea asta a fost ca și cum ți s-ar fi făcut exudat pentru test COVID simultan din ambele nări.”

„De obicei, când vezi doi bărbați de vârstă asta certandu-se, o fac pentru frunzele zburate de pe peluza unuia pe a celuilalt.”

„Trump l-a tratat pe Chris Wallace (moderator) de parca era Eric (Eric Trump, fiul președintelui) cerând mai mulți bani de buzunar.”

„Știi că situația s-a încins prea tare când moderatorul imploră: "Vă rog, domnilor, să ne întoarcem la discuția despre rasism!"”

Nici americanii obișnuiți nu sunt mai îngăduitori cu prestația celor doi candidați.

„A fost complet lipsită de respect. Greu de privit. Nicio informație n-am scos din discuție.”

Kremlinul s-a mărginit la o ironie:

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin: „Observăm și detectăm manifestări ale unei .....noi culturi politice în SUA. Dar nu vrem să comentăm, pentru că am fi taxați imediat că încercăm să ne amestecăm în campania lor.

Și în capitalele occidentale au fost reacții. Un oficial german a vorbit de "varietăți de proasta calitate", iar în Franța comentatorii au descris întâlnirea drept "deosebit de violenta, nemanierata, chiar încăierare în țoață legea ori spectacol".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO