Alegeri SUA 2020. Ce va face Donald Trump dacă nu va câștiga alegerile prezidențiale SUA 2020

Ultima actualizare: 03-11-2020 20:17
trump

Alegeri SUA 2020. Pe măsură ce a început să scadă în sondaje, Donald Trump a început să vorbească tot mai des în interviurile pe care le-a acordat despre posibilitatea de a pierde în fața democratului Joe Biden, scrie Business Insider.

De multe ori, când a abordat acest subiect, Trump a aruncat săgeți înspre contracandidatul său, Joe Biden, cum s-a întâmplat în timpul unui miting din Wisconsin, în octombrie, când a spus că ar fi umilitor să piardă în fața unei persoane ca Biden.

"Dacă voi pierde, va fi în fața celui mai slab candidat, a celui mai slab candidat din istoria politicii prezidențiale. Dacă pierd, ce fac? Aș prefera să lupt împotriva cuiva care are un talent extraordinar, cel puțin așa pot să mă duc și să-mi trăiesc viața", a spus Trump, potrivit Washington Post.

Citiți și: Cum funcționează sistemul de vot prin care este ales președintele Statelor Unite

Înaintea alegerilor SUA din 2020, la fel ca în 2016, Trump și apropiații săi au oferit indicii cu privire la ce ar putea face actualul președinte al SUA în cazul în care nu va obține un nou mandat la Casa Albă - de la înființarea unei instituții media, la varianta în care s-ar retrage din viața publică.

Alegeri SUA 2020. Se va agăța de Casa Albă?

 

În luna iunie, Trump a declarat pentru Fox News că: „Dacă nu câștig, nu câștig.. Voi face alte lucruri”. Comentariile au fost interpretate ca o acceptare a unei înfrângeri.

Însă Trump a sugerat în dese rânduri că nu ar accepta un rezultat negativ și a refuzat să se angajeze într-un transfer pașnic de putere în cazul în care va fi învins de Joe Biden.

Alegeri SUA 2020. Trump: „Nu mă veți mai vedea niciodată”

 

Pe 19 septembrie, la un miting din statul Carolina de Nord, Trump a abordat din nou subiectul. „Dacă pierd în fața lui (Joe Biden, n.r.), nu știu ce voi face. Nu voi mai vorbi niciodată cu voi. Nu mă veți mai vedea niciodată”, a spus președintele american.

Cu alte cuvinte, Trump sugerează că o înfrângere în fața lui Biden l-ar marcat atât de tare încât ar trebui să dispară din viața publică, iar gluma a încântat mulțimea de oameni prezentă.

De asemenea, clipul a alimentat și campania lui Biden, care a trimis a doua zi un clip de șase secunde pe Twitter.

 

Alegeri SUA 2020. Trump: „Mă duc să joc golf”

 

Trump a spus ceva foarte similar în aprilie 2016, când a glumit despre candidații care țin discursuri umile după o înfrângere în alegeri. El s-a pus în contrast cu alți politicieni, pe care îi acuză de ipocrizie.

„Ei luptă ca naiba timp de șase luni și spun lucruri oribile, cele mai rele lucruri pe care ți le poți imagina. Și apoi unul dintre ei pierde, unul dintre ei câștigă. Iar cel care pierde spune: «Vreau doar să-mi felicit adversarul. Este un om strălucit, va fi un mare guvernator sau președinte sau orice altceva»".

„Nu sunt sigur că mă veți vedea vreodată acolo. Nu cred că voi pierde, dar dacă o voi face, nu cred că mă veți mai vedea vreodată. Cred că voi merge la Turnberry și voi juca golf sau ceva de genul acesta", a continuat Trump.

Turnberry este o localitate din Scoiția unde Trump a cumpărat un teren de golf și un hotel în 2014.

Alegeri SUA 2020. Donald Trump: „Un imperiu media de vreun fel”

 

În timpul alegerilor din 2016, au existat zvonuri conform cărora candidatura sa la președinție a fost o acțiune publicitară, menită să-i sporească imaginea înaintea lansării unui imperiu media.

Campania sa electorală din urmă cu patru ani a produs spectacol fără precedent în zona politică, iar în iunie 2016 Vanity Fair a scris despre mai multe zvonuri conform cărora Trump intenționa să lanseze un post TV în cazul pierderii alegerilor.

Aceste discuții s-au reuluat în 2020, potrivit unor surse Business Insider, care au spus că Jared Kushner, ginerele președintelui american, a susținut în repetate rânduri ideea unei rețele de televiziuni marca Trump.

"Nu există nicio îndoială în mintea mea că viitorul lui Jared constă în construirea unui imperiu media de un fel", a spus unul dintre republicanii familiarizați cu discuțiile. "El crede că un control al mass-media înseamnă controlul politicii, controlul oamenilor", a adăugat acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO