Alegeri SUA 2012. Republicanul Paul Ryan: "America are nevoie de o schimbare de directie"

Ultima actualizare: 02-10-2012 11:36
Paul Ryan

"America are nevoie de o schimbare de directie", a afirmat coechipierul lui Mitt Romney, Paul Ryan, care a sustinut miercuri seara un discurs in fata conventiei Partidului republican reunit la Tampa, conform extraselor difuzare in avans si citate de AFP. 

"Dupa patru ani petrecuti in confuzie, America are nevoie de o schimbare de directie si omul care o poate face este guvernatorul Mitt Romney", adauga Paul Ryan declarandu-se "gata sa accepte apelul generatiei sale".

Ryan a sustinut la ora locala 22.00 (joi, 05.00 ora Romaniei) in fata miilor de delegati republicani reuniti la Tampa care l-au desemnat formal marti seara pentru a fi coechipierul lui Mitt Romney in fata "tandemului" democrat Barack Obama-Joe Biden in noiembrie.

Ryan, in varsta de 42 de ani, este congresmen din Wisconsin (nord) foarte conservator in ceea ce priveste probleme ale societatii precum avortul si sustine reducerea drastica a cheltuielilor publice. Acesta prezideaza comisia de buget a Camerei Reprezentantilor.

In discursul sau, Ryan denunta de asemenea in mod puternic reforma asigurarilor de sanatate a presedintelui Obama. El a promis ca, in caz de victorie la 6 noiembrie, administratia Romney va abroga aceasta lege. "Avem un proiect pentru consolidarea clasei de mijloc cu obiectivul de a crea 12 milioane de locuri de munca in urmatorii patru ani", mai promite acesta conform extraselor, in timp ce economia este principala preocupare a americanilor.

Discursul lui Paul Ryan a fost unul dintre momentele principale ale conventiei republicane care se va incheia joi cu interventia lui Mitt Romney, in cursul careia acesta va accepta formal nominalizarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO