Alegeri in SUA. Lui Barack Obama i-a scazut cota de popularitate din cauza pretului benzinei

Dată publicare: 13-03-2012 09:34
Dată actualizare: 07-08-2012 13:45


Barack Obama

Cota de popularitate a presedintelui american Barack Obama a scazut la 41%, in special din cauza cresterii pretului carburantilor, in pofida unei imbunatatiri a situatiei locurilor de munca.

Aceasta este concluzia unui sondaj publicat luni, cu opt luni inaintea alegerilor prezidentiale, relateaza AFP.

In acest sondaj realizat pentru cotidianul New York Times si postul de televiziune CBS News, Barack Obama pierde noua puncte procentuale in raport cu ultima ancheta realizata in urma cu o luna, in care cota sa de popularitate era de 50%.

Daca 47 la suta dintre respondenti dezaproba actiunea presedintelui american, Barack Obama este prezentat totusi castigator in fata principalilor doi candidati republicani aflati in cursa pentru investitura. Potrivit acestui sondaj, Barack Obama l-ar invinge pe moderatul Mitt Romney cu 47 de procente fata de 44 la suta, iar pe ultraconservatorul Rick Santorum cu 48 la suta fata de 44 de procente.

Anterior, o alta ancheta, realizata pentru Washington Post si ABC News, arata de asemenea o scadere de popularitate a presedintelui american, dar intr-o masura mai mica. In acest sondaj, doua treimi dintre respondenti dezaprobau gestionarea cresterii preturilor carburantilor de catre Barack Obama.

Presedintele american a recunoscut de mai multe ori ca scumpirea carburantilor, care ameninta relansarea economica in Statele Unite, afecteaza direct numeroase familii americane, care se confrunta in continuare cu criza. Obama a declarat insa ca nu exista o "solutie magica".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO