Nou documentar Al Gore: "Schimbările climatice, o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA"

Dată publicare: 04-08-2017 18:07
Dată actualizare: 07-08-2017 22:45


Al Gore, fostul vicepreşedinte american, îşi continuă cruciada împotriva schimbărilor climaterice.

Un nou film documentar din seria "adevărurilor incomode", despre efectul de seră şi încălzirea globală, a ajuns pe marile ecrane din Statele Unite - ”An Inconvenient Sequel: Truth to Power”.

Al Gore încearcă să arate de ce schimbările climaterice ar trebui vazute ca o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Americii.

Cea mai criticată scenă din filmul "Un adevăr incomod" arată inundarea sitului memorial 9/11, după o furtună, în condiţiile creşterii nivelului mării. Oamenii spun: "ce exgerare teribilă".

La un deceniu după ce a început cruciada împotriva schimbărilor climaterice, fostul vice-preşedinte american Al Gore a revenit cu un nou film documentar din seria "adevărurilor incomode".

Al Gore: ”Generaţia următoare ar fi îndreptăţită să privească înapoi, spre noi, şi să ne întrebe: Ce a fost în mintea voastră? De ce n-aţi ascultat ce v-au spus oamenii de ştiinţă? N-aţi auzit că Mama Natură urlă la voi?”

Filmul include demersurile lui Al Gore pentru adoptarea Acordurilor de la Paris, care urmăresc reducerea efectului de seră, vinovat de încălzirea accentuată a planetei.

Acum, însă, e necesară o sumbră actualizare, după ce preşedintele Trump a anunţat că scoate America din această înţelegere la scară mondială.

Al Gore încearcă să fie optimist... Chestiunea dramatică a schimbărilor climaterice se poate ridica deasupra politicii, speră fostul vice-preşedinte democrat.

Încălzirea globală duce la fenomene extreme, peste tot în lume.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO