Aeroportul din Kabul, atacat cu rachete imediat după sosirea şefilor Pentagonului şi NATO


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2017 10:23
Categorie: Stiri externe
Jim Mattis pe aeroportul din Kabul

Jim Mattis şi Jens Stoltenberg au fost la un pas de moarte chiar la începutul vizitei lor oficiale în Afganistan.

UPDATE 11:45 Atacul a fost revendicat de talibani, care au anunţat că au vrut să doboare avionul secretarului american al Apărării.

Mai multe rachete au lovit în apropierea aeroportului Hamid Karzai din Kabul imediat după ce aici au aterizat şeful Pentagonului, Jim Mattis, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit AFP. Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile anulate.

Numărul rachetelor, estimat iniţial la 3, a fost evaluat ulterior la 20-30. Ţinta ar putea să nu fie însă aeroportul, ci baza NATO de lângă acesta.

Mattis şi Stoltenberg urmează să se întâlnească miercuri la Kabul cu autoritățile afgane, după ce Statele Unite au anunţat că trimit o forţă suplimentară de 3.000 de militari în Afganistan.

Statele Unite au în prezent 11.000 de militari în această ţară și au cerut NATO să sporească şi forțele multinaţionale prezente în cadrul operațiunii Resolute Support, forţe care în prezent depăşesc 13.000 de militari. Dintre aceştia, însă, peste jumătate sunt americani. România are unul dintre cele mai mari contingente în cadrul acestei forţe – aproape 600 de militari.

Mattis și Stoltenberg urmează să aibă întâlniri cu președintele afgan Ashraf Ghani şi cu comandanţii operațiunii Resolute Suport.

Sursa: AFP

Atac în Kabul asupra unui convoi NATO. Sunt cel puţin 5 răniţi
Militarul român ucis în Afganistan, condus de sute de oameni pe ultimul drum
SUA trimit 3.000 de militari în Afganistan:
VIDEO PROTVPLUS.RO