Adevarat miracol! S-a vindecat de HIV dupa un transplant de celule stem!

Ultima actualizare: 06-11-2012 21:02
HIV

Un barbat de 42 de ani din Germania, infectat cu HIV, s-a vindecat de teribila boala in urma unui transplant de celule stem, potrivit unui jurnal medical american. Barbatul suferea si de leucemie.

Blood, jurnalul medical al Societatii Americane de Hematologie, scrie in paginile sale ca medicii cred ca transplantul cu celule stem, realizat in 2007, l-a ajutat pe  Timothy Ray Brown sa se vindece de HIV.

Brown, cunoscut si sub numele de “Pacientul Berlin”, facea chimioterapie, atunci cand doctorii au decis sa-l supuna si unui transplant cu celule stem provenite de la un donator putator al unei gene mutante rare.

Gena este asociata cu o rata redusa a infectarii cu virusul HIV si este gasita la numai 1 pana la 3% din europenii caucazieni.

Dupa tratament, Timothy Brown a invins ambele boli si a declarat pentru revista germana Stern ca vrea sa se mute in Spania sau sa plece inapoi in America.

Medicul Gero Hutter, care se ocupa de cazul “Pacientului Berlin”, spune ca acesta nu mai prezinta niciun semn al prezentei  HIV, chiar daca a intrupt tratamentul cu medicamente antiretrovirale.

Acum medicii spera sa gaseasca un tratament pentru HIV/SIDA bazat pe celule stem.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO