Accidentul aviatic din Alpi. A fost descoperita a doua cutie neagra a zborului 4U9525

Ultima actualizare: 05-04-2015 07:01

Procurorii francezi au anutat ca au gasit a doua cutie neagra a Airbusului A320, prabusit pe 24 martie, in sudul Frantei.

Procurorul din Marsilia a declarat ca a fost descoperita a doua cutie neagra a avionului Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings, care s-a prabusit in Alpii francezi la sfarsitul lunii martie, relateaza Le Monde.Este vorba despre "flight data recorder" care inregistreaza datele de zbor.

A doua cutie neagra este cea care inregistreaza parametrii zborului pana in momentul prabusirii avionului Airbus A320. Dupa analizarea datelor, expertii vor putea determina circumstantele prabusirii aeronavei.

Prima cutie neagra - cea care contine conversatiile echipajului - a fost gasita la scurt timp dupa prabusire, iar datele pot fi recuperate si utilizate, in pofida avariilor.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prabusit in urma cu o saptamana in Alpii francezi, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord. Anchetatorii care analizeaza posibilele cauze ale acestei tragedii se concentreaza pe ipoteza potrivit careia copilotul in varsta de 27 de ani, Andreas Lubitz, ar fi provocat intentionat prabusirea aeronavei.

Acesta a suferit un episod depresiv major in 2009, iar anchetatorii au gasit la domiciliul sau dovezi potrivit carora ar fi trebuit sa fie in concendiu medical in ziua tragediei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO