A postat fotografii NUD pe net la doar 12 ani. Tatal ei a dat in judecata Facebook

08-09-2011 07:27

fata

O fata de 12 ani din Irlanda de Nord, Marea Britanie, a urcat pe contul sau de Facebook o serie de fotografii cu ea in ipostaze explicite. In plus, a dat o multime de amanunte personale, intime, din viata ei.

Problema este ca pentru a te putea inscrie pe Facebook, trebuie sa ai minimum 13 ani. Tatal fetei da acum in judecata reteaua de socializare pentru neglijenta, pentru ca, spune el, nu are nicio modalitate prin care sa verifice varsta reala a userilor si astfel supune copiii la riscuri de natura sexuala si psihica.

Potrivit plangerii depuse saptamana aceasta si citata de BBC, tatal ii mai inchisese o data profilul fiicei sale de pe Facebook, insa aceasta si-a facut un altul. 

Fata are probleme de comportament si locuieste intr-un camin al unei institutii specializate pentru astfel de cazuri, care a fost si ea citata in dosar. Avocata barbatului, Hilary Carmichael, declara ca in fotografii "fata apare in pozitii provocatoare si arata ca ar avea mai mult de 12 ani, varsta sa reala."

Se pare ca ea singura a postat fotografiile, dar Evening Herald scrie ca a primit in repetate randuri cereri de la adulti pentru a le trimite poze cu continut sexual explicit.

Carmichael sustine ca Facebook este in culpa in acest moment pentru ca nu a facut nimic ca sa protejeze copiii de pedofili:

"Se bazeaza pe copii sa declare varsta lor si nu are niciun mecanism de verificare. Cred ca Facebook nu este potrivita pentru persoane sub 18 ani, dar compania nu-si poate respecta nici macar politica din prezent, prin care sa nu primeasca persoane cu varste sub 13 ani. O verificare a varstei, prin cererea unui numar de pasaport sau de orice fel de act de identitate ar fi o masura simplu de implementat pentru Facebook," declara avocata.

In replica, Facebook sustine ca grija pentru supravegherea copiilor de pana in 13 ani cade asupra parintilor - acestia ar trebui sa le monitorizeze activitatea, chiar si cea online.

Sursa: BBC NEWS

Tags: facebook, poze nud,


VIDEO PROTVPLUS.RO