A murit după ce a mâncat un melc în urma unui pariu sinistru. Ultimele cuvinte ale tânărului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Sam Ballard
CNN

Un tânăr australian care a înghițit un melc obișnuit în urma unei provocări lansate de un prieten a paralizat și s-a ales cu leziuni cerebrale iar la 8 ani de la momentul groaznic a decedat, relatează CNN.

În 2010, Sam Ballard, un jucător de rugby de 20 de ani din Australia, a acceptat o provocare neobișnuită din partea unui prieten alături de care consumase alcool: să mănânce un melc din grădină. Ce se putea întâmpla dacă mănânci un melc mic?

În zilele următoare, Sam a început să aibă dureri puternice de picioare și a fost spitalizat cu stări de amețeală și vomă. A fost diagnosticat cu infecție provocată de un vierme parazit răspândit de șobolani.

Cum s-a ajuns aici? Cel mai probabil, melcul înghițit în joacă de băiat fusese contaminat cu parazitul Angiostrongylus cantonensis, numit și viermele pulmonar al șobolanului. Infecţia se răspândeşte atunci când şobolanii care poartă parazitul elimină larvele viermelui prin fecale. De aici, poate fi luat de alte animale, precum melcii.

După ce a mâncat melcul infectat, Sam a intrat în comă din care s-a trezit după 420 de zile, paralizat de la gât în jos și cu leziuni cerebrale. Comunica cu greu și avea nevoie de îngrijire constantă. În cele din urmă, tânărul a murit la 8 ani de la groaznicul incident - pe 2 noiembrie 2018. Petrecuse 3 ani în spitale.

Specialiștii recomandă gătirea melcilor, a crabilor sau a broaștelor tocmai pentru a evita răspândirea infecției înfricoşătoare cauzate de viermele parazit, potrivit livescience.com.

Sam a murit săptămâna trecută în urma unor complicații, înconjurat de familie și prieteni. ”Ultimile sale cuvinte au fost: ”Te iubesc, mamă””, a povestit jurnalista australiană Lisa Wilkinson în emisiunea căreia Sam a apărut acum 7 luni, relatează The Sun.

În cadrul emisiunii, Sam a povestit momentul care i-a fost fatal: ”Stăteam jos, la un pahar de vin roșu, încercând să fim ca adulții, când un melc s-a târâit spre noi. Am început să vorbim: Să-l mănânc? Și gata! Așa s-a întâmplat!” și-a amintit atunci tânărul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO