A murit doctorul care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi imediat după otrăvire

Ultima actualizare: 04-02-2021 23:03
Serghei Maximishin
Twitter

Serghei Maximishin, medicul șef adjunct al spitalului rus unde a fost tratat liderul opoziției Aleksei Navalnîi, imediat după ce acesta a fost otrăvit, a murit.

Anunțul decesului său a fost confirmat joi de către conducerea spitalului, într-un comunicat, fără să precizeze și cauza morții cadrului medical, potrivit CNN.

”Cu regret, vă informăm că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare în cadrul Spitalului de urgență No.1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a încetat brusc din viață”, se arară în comunciatul transmis de spitalul de rgență din Omsk.

Aleksei Navalnîi a fost internat în stare gravă pe 20 august, în unitatea de otrăvire a Spitalului de urgență No.1 din Omsk. Aleksei Navalnîi a început să se simtă rău în timpul unui zbor spre Moscova, după ce băuse un ceai, avionul în care se afla fiind nevoit să aterizeze de urgență în orașul rus Omsk.

La momentul internării lui Navalnîi, medicul Maximishin nu oferise presei nicio informație. El deținea cea mai înaltă funcție în cadrul spitalului, în calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare.

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maximishin avea sarcina de a-l trata pe liderului opoziției: „Serghei Maximishin a fost șeful departamentului care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi și a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

„Știa mai multe decât oricine altcineva despre starea lui Aleksei, așa că nu pot respinge posibilitatea unui act criminal. Cu toate acestea, sistemul de sănătate din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații legate de moartea sa”, a continuat Volkov.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO