A inceput Carnavalul de la Rio. Cine a dat startul celei mai mari petreceri de strada de pe planeta

Ultima actualizare: 17-02-2015 07:01

De acum si pana pe 17 februarie, peste un milion de oameni, localnici si turisti vor defila in costume extravagante sau vor aplauda din tribune, la parada scolilor de Samba.

De acum si pana pe 17 februarie, peste un milion de oameni, localnici si turisti vor defila in costume extravagante sau vor aplauda din tribune, la parada scolilor de Samba. Tonul distractiei l-a dat, ca la fiecare editie, Regele Momo.

Pe treptele primariei din Rio de Janeiro, fraiele puterii au trecut simbolic, pe durata carnavalului, la regele Momo. Edilul si-a exprimat, in gluma, speranta că, pana isi va relua el biroul si functia, noul conducator va gasi solutii la toate problemele orasului.

Eduardo Paes, primar: "Ne aflam aici ca sa-i predam cheile orasului marelui rege Momo, care de acum inainte va asculta toate plangerile oamenilor, toate cererile lor".

Regele Momo: "Declar deschisa sarbatoarea carnavalului in orasul Rio de Janeiro".

Inca nehotarat cine sa-i stea alaturi la ceremoniile de pe durata carnavalului, Momo a plecat de la primarie insotit nu de o regina, ci de mai multe, toate castigatoare ale unor concursuri de frumusete.

Partea cea mai stralucitoare a carnavalului si care atrage cei mai multi turisti incepe sambata seara, cu defilarea marilor scoli de samba inscrise in competita oficiala. Sarbatoare este insa in tot orasul si fiecare cartier, fie el cat de sarac, are propriul lui program de distractie.

Participantele nu sunt toate frumusetile perfecte care atrag priviri pe Sambadrom sau pe faimoasa plaja Copacabana. Insa nici anii si nici kilogramele in plus nu le impiedica sa-si puna rochii stralucitoare si peruci excentrice, ca sa danseze zi si noapte, pana in Miercurea Cenusii.

Carnavalul este sarbatorit pana si la spitalul de boli psihice din Rio, unde pacientii si doctorii au iesit sa danseze in strada, dupa principiul "distractia este cel mai bun medicament".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!