A gasit un tunel vechi sub cladirea guvernului si a coborat inauntru. Secretul macabru descoperit in pasaj

Ultima actualizare: 30-03-2016 07:11
pasaj secret

Un pasaj secret descoperit in Delhi, India, langa o cladire coloniala in care s-a aflat Parlamentul in trecut, a dat nastere unor speculatii macabre.
 

Cladirea dateaza din 1911, cand britanicii au mutat capitala Indiei de la Calcutta la Delhi. A folosit un timp drept cladire a Parlamentului, iar acum este centrul guvernului local al orasului, scrie BBC.

Tunelul a fost pana acum secret si a fost descoperit de purtatorul de cuvant al Adunarii Generale, dupa ce a auzit zvonuri despre existenta unui pasaj. Ram Niwas Goel a descoperit tunelul sub un covor verde, care ascundea o usa patrata, cu un maner metalic.

Se presupune ca acest pasaj ar fi fost insa folosit intr-un scop macabru: in 1926, cand parlamentul a fost mutat intr-o noua cladire din centrul orasului, cladirea coloniala a fost transformata in tribunal.

Aici ajungeau prizonierii britanicilor, in special detinutii politici care luptau pentru libertate, si erau tinuti pana cand se dadea sentinta. Prizonierii erau de regula condamnati la moarte prin spanzurare, iar executiile aveau loc intr-una dintre camerele ascunse in pasaj.

Tunelul lung de 7.5 metri se termina abrupt intr-un perete, iar specialistii spun ca acum este imposibil de facut excavari intrucat pasajul a fost blocat de fundatiile cladirilor din apropiere.

"Este o piesa importanta in lupta pentru independenta a indienilor care luptau impotriva opresiunii britanice. Voi transforma tunelul intr-un muzeu", a declarat Ram Niwas Goel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO