650 de bolnavi de "gripa porcina" pe glob! Vaccinul, gata in 30 de zile

×
Codul embed a fost copiat

Numarul imbolnavitilor cu gripa noua creste! Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca numarul cazurilor a depasit 650, in 17 tari. Un laborator american sustine ca formula vaccinului ar putea fi gata in 30 de zile.


Numarul alarmant de bolnavi ii motiveaza si mai mult pe cercetatorii aflati intr-o cursa contra cronometru pentru gasirea unui vaccin impotriva bolii. Sperantele vin din Statele Unite. Un laborator din Atlanta a anuntat ca formula pentru serul cu pricina ar putea fi gata in 30 de zile. Va mai dura, insa, cel putin patru luni pana cand vaccinul va ajunge si in farmacii.

Autoritatile medicale italiene au confirmat ca un barbat aflat in spital de la sfarsitul lui aprilie este purtator al virusului H1N1. Este vorba de un barbat de 53 de ani din Toscana, care s-a intors acum cateva zile din Mexic. Medicii spun ca pacientul este deja vindecat si ca toti cei care au intrat in contact cu el au fost supusi unor teste riguroase.

Cu toate ca existau suspiciuni si in privinta altor sapte italieni care au fost recent in Mexic, analizele au aratat ca oamenii sunt sanatosi.

In acest timp, in Marea Britanie unul dintre bolnavii confirmati a povestit ca a contractat virusul de la un coleg de serviciu recent intors din Mexic: "Nu am avut niciun simptom pana duminica, luni am avut o tuse extrem de severa si marti dimineata am facut febra mare si de atunci am mers la medic."

Citește și
Gripa porcina
Gripa "porcina" a ajuns si in Asia!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Alerta de gripa a ajuns si in Franta, dupa ce aici au fost depistate primele doua cazuri de imbolnavire. Ambii pacienti sunt turisti intorsi si ei recent din Mexic.

In acest timp, in Statele Unite, efectele economice se simt tot mai acut. Federatia nationala a producatorilor de carne de porc avertizeaza ca restrictiile la exporturi vor duce la o crestere semnificativa a preturilor pe piata internationala: "Acesta epidemie ne-a adus pierderi de 2,5 milioane de dolari pe zi. Carnea de porc nu este infestata. Virusul este in corpul uman si se transmite de la om la om," a spus Jennifer Greiner, Director Stiintific, Consiliul National al Producatorilor de Carne, din SUA.

Chiar si asa, producatorii au toate motivele sa fie ingrijorati. In ultima saptamana, piata americana a scazut cu 10% iar sapte state au anuntat ca pun embargou carnii de porc din Statele Unite.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Alarma falsa de gripa
Alarma falsa de gripa "porcina" la Targu Mures!

Inca o alarma falsa, dar niciun caz suspect. O romanca sosita din Spania, unde sunt deja 13 cazuri certe de gripa noua, i-a pus pe jar pe epidemiologi. Ea a declarat la aeroportul din Targu Mures c a intrat in contact cu un presupus bolnav.

Gripa
Gripa "porcina" a ajuns si in Asia!

Gripa porcina a ajuns oficial si in Asia, un prim caz fiind confirmat vineri in China si un altul sambata in Coreea de Sud, scrie AFP.

L-a amenintat ca l-a infestat cu gripa
L-a amenintat ca l-a infestat cu gripa "porcina"!

In timp ce autoritatile mexicane incearca disperate sa faca fata gripei "porcine" cu care se confrunta, un fotbalist s-a enervat pe un adversar, l-a scuipat si i-a spus ca l-a infestat cu gripa porcina, anunta USA Today.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.