65 de imigranti clandestini naufragiati in Marea Adriatica, salvati de paza de coasta din Croatia

Ultima actualizare: 30-10-2012 01:17
Naufragiu

Aproximativ 65 de imigranti clandestini africani si asiatici au adusi luni seara in Croatia dupa ce au fost salvati de Paza de coasta in apele internationale din Marea Adriatica, ambarcatiunea acestora defectandu-se.

Ambarcatiunea ce transporta imigranti a fost remorcata in portul Dubrovnik (sud) de o nava a Pazei de coasta locale.

Autoritatile croate au montat corturi in apropierea portului pentru a permite echipelor medicale sa ii primeasca si sa ii examineze pe imigranti, inainte de a ii plasa intr-un fost depozit transformat in adapost improvizat, conform Nova TV.

Mica ambarcatiune, menita sa adaposteasca doar aproximativ 20 de persoane, se afla in deriva de cel putin doua zile in apele internationale dintre Italia si Croatia, conform politiei croate.

Raspunzand la un apel SOS, Paza de coasta croata a trimis duminica seara o nava pentru a transporta alimente si medicamente imigrantilor, in momentul in care nava acestora se afla in largul insulei croate Mljet.

Conform ministrului croat al Apararii, este vorba despre imigranti somalezi, egipteni, sirieni si afgani care pornisera cel mai probabil din Grecia si vroiau sa ajunga in Italia.

Marea Adriatica este adesea folosita de imigrantii clandestini care doresc sa intre in Uniunea Europeana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO