62 de morti in Siria, in urma violentelor.MAE a retras personalul auxiliar din ambadasa de la Damasc


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 16:01
Data publicarii: Joi 22 Martie 2012 23:21
Categorie: Stiri externe
siria damasc

Ministerul Afacerilor Externe a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Ministerul Afacerilor Externe a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe foloseste acest prilej pentru a reitera recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul sirian, sa-l paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale (aeriene, navale si terestre)", se arata in comunicat.

Actiunile de reprimare si confruntarile armate continua in Siria, in pofida apelului Natiunilor Unite adresat tuturor partilor de instituire a unui armistitiu zilnic de cateva ore.

Zeci de persoane au fost ucise in confruntarile de joi, in timp ce bilantul violentelor care dureaza de un an a ajuns, conform estimarilor ONU, la circa 8.000 de morti.

In momentul in care mai multe state isi retrag misiunile diplomatice dintr-o tara, conflictul atinge cote foarte inalte. In cele mai recente cazuri (Egipt, Tunisia, Libia), la putin timp dupa retragerea ambasadorilor conflictul a degenerat si a fost nevoie de interventia ONU.

Violentele au provocat joi moartea a cel putin 62 de persoane in Siria, majoritatea fiind civili ucisi in represiunea trupelor regimului impotriva miscarii de contestare, conform unui nou bilant al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

35 de civili au fost ucisi in operatiunile militare din Homs si Hama (centru), Idleb (nord-vest) si Deraa (sud), a mentionat OSDO. In acelasi timp, 18 militari si noua dezertorii au fost ucisi in timpul luptelor din aceleasi regiuni, precum si in Latakia (nord-vest).

Cele mai multe victime au fost inregistrate in provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucisi de catre focurile de arme ale fortelor guvernamentale, intre care zece in timpul unui atac asupra unui autobuz care incerca sa ajunga in Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei si copii.

12 alti civili au fost ucisi de trupele regulate, in provincia Homs, dintre care noua in Qousseir. In plus fata de acestia, cinci civili au murit in Hama si unul in Deraa, a adaugat organizatia.

De partea armatei, sapte militari au fost ucisi in Homs, doi in Hama, trei in Idleb, cinci in Latakia si unul in Deraa. Dintre militarii disidenti, sase au fost ucisi in Homs, doi in Latakia, si unul in Idleb.

Aceste violente au avut loc in pofida unui apel al Consiliului de Securitate al ONU pentru incetarea focului.

Sursa: Mediafax

Tags: siria, violente, decese,

VIDEO PROTVPLUS.RO