37 de persoane executate într-o zi, în Arabia Saudită. Un bărbat a fost crucificat


Ultimul update: Marti 23 Aprilie 2019 22:09
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2019 21:55
Categorie: Stiri externe
Arabia Saudita, desert - Getty

Treizeci şi şapte de oameni au fost executaţi marţi în Arabia Saudită după ce au fost condamnaţi pentru terorism, a anunţat Ministerul saudit de Interne, informează marţi AFP.

Aceste numeroase execuţii au avut loc în cinci regiuni: în capitala Riad, în oraşele sfinte Mecca şi Medina, în regiunea sunită Al-Qassim (centru) şi în Provincia Estică, unde se concentrează minoritatea şiită, potrivit unei declaraţii oficiale a ministerului.

Persoanele executate au fost recunoscute toate vinovate de "adoptarea gândirii teroriste extremiste" şi de "organizarea de celule teroriste", a precizat ministerul în comunicatul său publicat de agenţia oficială SPA.

În general, execuţiile au loc prin decapitare în Arabia Saudită, iar ministerul a precizat că unul dintre cei executaţi marţi a fost apoi crucificat, tratament rezervat autorilor unor crime extrem de grave.

Precedentele execuţii în masă din Arabia Saudită datează din ianuarie 2016, când 47 de oameni, de asemenea condamnaţi pentru terorism, printre care liderul religios şiit Nimr Baqer al-Nimr, au fost executaţi în aceeaşi zi, ceea ce a dus la tensiuni şi ruperea relaţiilor diplomatice între Riad şi Teheran.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Unul dintre cei mai temuţi călăi ai ISIS a fost ucis. Câţi ostatici decapitase
VIDEO PROTVPLUS.RO