36 de persoane si-au pierdut viata in cele mai grave inundatii din Coreea de Sud


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 07:47
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2011 06:02
Categorie: Stiri externe

A plouat atat de mult incat pe strazile din Seul nu se mai poate circula, iar in zonele deluroase, alunecarile de teren s-au tinut lant. Cel putin 36 de persoane au pierit strivite de pamant sau luate de suvoaie.

Imagini dramatice au fost surprinse in orasul sud-coreean Chun-cheon, aflat in nordul tarii. A plouat atat de mult intr-o singura zi incat strazile s-au transformat in rauri vijelioase, ducand la vale case si masini deopotriva.

10 dintre victime erau studenti care se oferisera sa-i ajute pe sinistrati. Au pierit ingropati sub gramezi de moloz, dupa ce pamantul de sub hotelul in care erau cazati a luat-o la vale, in toiul noptii. Ca prin minune, alti 20 de tineri au fost scosi in viata de sub daramaturi, de localnici.

Aproape o mie de case au fost distruse si in Seul. Retelele de telefonie mobila nu mai functioneaza, iar semafoarele au cedat. Peste 4 mii de politisti au fost mobilizati in capitala ca sa monitorizeze traficul.

Intre timp, peste 500 de oameni cauta printre daramaturi, sperand sa mai gaseasca supravietuitori. Mai ales ca pericolul n-a trecut insa. Va ploua torential pana maine, au anuntat meteorologii.

Tunete si fulgere apocaliptice in Phoenix. Localnicii au crezut ca vine sfarsitul lumii
Apele au pus stapanire pe China. Oamenii s-au refugiat pe bucati de beton
VIDEO PROTVPLUS.RO