Cu bomba ascunsa in turban, un sinucigas l-a lichidat pe primarul din Kandahar, Afganistan


Ultimul update: Sambata 22 Septembrie 2012 03:09
Sursa: ABC News
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2011 19:46
Categorie: Stiri externe
Afganistan

Un sinucigas care avea ascunsa o bomba in turban l-a ucis astazi pe primarul Kandaharului din Afganistan. Edilul in varsta de 65 de ani avea dubla cetatenie, afgano-americana. Este a treia personalitate din Afganistan asasinata in ultimele 2 saptamani.

Ghulam Haider Hamidi a fost ucis in aceasta dimineata si era vazut de colegii americani si ffgani ca un om priceput in administratie, care a ales sa ramana in Afganistan, in loc sa plece in casa lui din Virginia. El a lucrat in SUA pe un post de contabil timp de aproape 20 de ani, potrivit ABC News.

Moartea lui reprezinta unul dintre cele mai edificatoare exemple ale valului de asasinate care a lovit Afganistanul, in special in Kandahar - locul de nastere al miscarii talibane si prioritatea SUA in 2010.

Oficialii americani afirma ca zecile de mii de soldati care au ajuns pana acum in Kandahar au ajutat la eliminarea pericolului taliban. In schimb, oficialii afgani sustin ca niciodata nu s-au simtit in asa mare pericol ca acum.

In 2011, cel putin 10 oficiali din Kandahar au fost asasinati in fiecare luna. Anul trecut cifra a fost 5, iar in 2009 a fost doar cate unul asasinat..

Potrivit oficialilor afgani, primarul din Kandahar a fost omorat in timpul unei intrevederi cu o delegatie din vecinatatea orasului, cu care discuta despre constructiile ilegale, amplasate pe terenul statului. Locuitorii din acea zona erau foarte suparati, pentru ca Hamid ordonase demolarea caselor, insa in timpul actiunii au fost raniti doi copii, de catre un buldozer.

In timpul acestei intalniri cu localncii suparati, un om a intrat cu ajutorul grupului si a detonat bomba din turban. Desi este posibil ca acest atac sa fi fost organizat insemnd e razbunare pentru ranirea copiilor, talibanii au revendicat atentatul sinucigas.

Sursa: ABC News

Asasinul care l-a omorat pe fratele presedintelui din Afganistan a fost spanzurat in piata publica
Talibanii lovesc din nou. Fratele presedintelui Afganistanului a fost asasinat de propriul bodyguard
VIDEO PROTVPLUS.RO