3.000 de poze din telefonul Pippei Middleton au fost furate. Suma uriasa cu care un hacker a incercat sa le vanda


Ultimul update: Marti 27 Septembrie 2016 02:37
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2016 16:57
Categorie: Stiri externe
Pippa Middleton si logodnicul ei

Noaptea de vineri a adus un cutremur mediatic in viata Pippei Middleton. Un barbat i-a contactat pe jurnalistii de la publicatia The Sun cu scopul de la le vinde 3.000 de fotografii din telefonul tinerei, sustrase din contul de iCloud.

Daca pozele se dovedesc a fi reale, acesta ar deveni cel mai important caz de furt de date personale. Hackerul implicat s-a prezentat cu pseudonimul Crafty Cockney si a trimis un mail celor de la The Sun, cerand minimum 50.000 de lire pentru captura sa. El sustine ca fotografiile ar arata-o pe Pippa petrecand alaturi de prieteni, pregatindu-si nunta cu bancherul James Matthews, proband mai multe rochii de mireasa, dar si imagini cu logodnicul sau dezbracat.

Pe langa acestea s-ar mai afla si poze in care Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, Printul William si cei doi copii ai lor apar in ipostaze familiale, dar si mesaje din conversatiile private ale tinerei. Pentru a dovedi ca nu este o farsa, barbatul a trimis trei fotografii. Doua dintre ele o infatiseaza pe Pippa proband o rochie de mireasa si zambind larg alaturi de mama sa Carole, iar in a treia doar pe mama sa, intr-o biserica ce se crede a fi locul de cununie al mirilor.

Jurnalistii nu au avut niciun interes in a colabora cu hackerul si au alertat-o imediat pe familia Pippei. Ea impreuna cu mai multi reprezentanti ai Casei Regale Britanice au inceput sa investigheze aceasta scurgere de informatii, de teama ca ele sa nu ajunga in mediul on-line.

"Va multumim ca ne-ati atras atentia. Va pot confirma faptul ca avocatii nostri au fost instiintati si am anuntat si politia." a fost declaratia facuta de un purtator de cuvant al familiei.

Se crede ca Crafty Cockney a vrut sa vanda imaginile unei publicatii din Statele Unite, de teama legilor stricte din Marea Britanie care apara dreptul la intimitate, dar a precizat ca le ofera intaietate jurnalistilor britanici. "Va fi un proces simplul, pentru cine liciteaza mai mult in urmatoarele 48 de ore incepand cu 16:00 (n.r - ora Marii Britanii) 23.09.2016." a declarat barbatul care a refuzat sa negocieze la telefon, si a acceptat doar varianta unei conversatii criptate.

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO