150 de oameni, masacrati in Siria. SUA vorbeste despre un cosmar si bate obrazul Rusiei si Chinei

14-07-2012 07:36

Hillary Clinton

Statele Unite au evocat vineri o situatie de "cosmar" , dupa ce un nou masacru a avut loc in Siria, considerand ca este nevoie mai mult decat oricand de o rezolutie a ONU pentru criza siriana, relateaza AFP.

 

Evocand un "cosmar" pe contul propriu de Twitter, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Susan Rice, a mentionat ca violentele din satul Treimsa, care s-au soldat cu 150 de morti, joi, arata "in mod dramatic necesitatea de a se impune masuri constringente Siriei".

La randul sau, adjunctul purtatorului de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat ca aceste ultime evenimente "elimina orice dubiu" in ceea ce priveste necesitatea de a "vedea comunitatea internationala actionand sub coordonarea ONU", in cadrul crizei siriene.

Acest masacru evidetiaza nevoia de consolidare a sustinerii internationale pentru punerea unor presiune asupra regimului presedintelui sirian, Bashar al-Assad, a adaugat Earnest, aflat in avionul prezidential Air Force One, care il transporta pe Barack Obama catre statul Virginia, unde presedintele a participat la o serie de reuniuni electorale, vineri.

Declarandu-se "profund intristata si revoltata", secretarul de Stat, Hillary Clinton, a cerut Consiliului de Securitate "sa sustina, prin toate mijloacele, planul Annan, care prevede un armistitiu precum si o tranzitie politica, si sa transmita regimului sirian ca vor exista consecinte in cazul in care nu il va respecta".

Clinton a vorbit despre "peste 200 de barbati, femei si copii' ucise intr-un nou "masacru facut de regimul sirian" in satul sunnit Treimsa, si "a facut apel la un armistitiu imediat in imprejurimile orasului Hama pentru a permite misiunii observatorilor ONU sa poata ajunge in Treimsa".

"Cei care au comis aceste atrocitati vor fi identificati si vor raspunde pentru ele", a declarat seful diploma
tiei americane, aflat momentan intr-un turneu in Asia.

Cele 15 state membre ale Consiliului si-au reluat vineri discutiile privind un proiect de rezolutie a crizei din Siria, avand la dispozitie doua texte concurente. Primul, depus de occidentali, ameninta Siria cu sanctiuni economice in cazul in care fortele guvernamentale siriene nu vor inceta folosirea armelor grele. Cel de al doilea, inaintat de Rusia, nu evoca posibilitatea unor sanctiuni.

"Istoria va vorbi despre acest Consiliu. Membrii lui ar trebui sa se intrebe daca mostenirea pe care vor sa o lase este aceea ca au permis regimului Assad sa comita acte de o violenta, de nedescris, impotriva propriului popor", a declarat Clinton, facand aluzie la Rusia si China.

 

Sursa: Mediafax

Tags: sua, siria, assad,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26