100 de persoane, printre care si copii, au ramas blocati intr-un teleferic din Koln, dupa ce o telecabina a lovit un stalp

Ultima actualizare: 03-08-2017 16:29

Plimbare cu emotii pentru cei aproape 100 de pasageri ai unui teleferic din Koln. Mecanismul s-a blocat, dupa ce una din una din telecabine a lovit un stalp de sustinere.

 Toti calatorii au fost salvati in cadrul unei operatiuni delicate si nimeni nu a fost ranit.

Accidentul a avut loc duminica la orele dupa-amiezii, cand aproape toate telecabinele care fac legatura intre malurile Rinului erau pline cu calatori.

Christian Heinisch, Purtatorul de Cuvant al departamentului de pompieri din Koln: "Avem 32 de cabine blocate pe fir, in care se afla in jur de 100 de persoane."

Intregul sistem s-a oprit dupa ce una din telecabine a lovit un stalp de sustinere. Pentru calatori au urmat ore de teama si de emotii, iar pentru echipele de salvare, o operatiune dificila. Telecabinele au ramas blocate la aproape 40 de metri inaltime, unele deasupra apei. Autoritatile locale au chemat intariri.

Christian Heinisch, Purtatorul de Cuvant al departamentului de pompieri din Koln: "Am cerut ajutoare, in principal salvatori la inaltime de la Aachen si Dusseldorf. Avem trei echipe care actioneaza simultan pentru a salva toti pasagerii."

Salvatorii i-au adus pe pasageri unul cate unul pana in nacela unor macarale mobile. Cei care se aflau in telecabinele de deasupra apei au fost coborati la bordul unui vas al pompierilor.

Intre cei salvati se numara si multi copii. Cei mai mici au fost tinuti in brate de parinti in timp ce au fost adusi la sol.

O ancheta va stabili care a fost cauza incidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO