Plângere împotriva lui Raed Arafat și 2 șefi de la ISU pentru ”obstrucționare a justiției”

Dată publicare: 25-10-2019 13:32
Dată actualizare: 25-10-2019 14:09


Raed Arafat

Grupul civic Reset a depus vineri o plângere penală împotriva șefilor IGSU, pe care îi acuză că au tăinuit ”probe video importante cu primele minute ale intervenției” de la incendiul din clubul Colectiv.

Potrivit unui anunț al acestui grup pe Facebook, plângerea penală a fost formulată împotriva lui Raed Arafat, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, care sunt acuzați de obstrucționarea justiției.

În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

- Raed Arafat
- Orlando Șchiopu
- Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim.” - se arată în mesajul grupului Reset.

Publicaţia "Libertatea" a prezentat, joi, o înregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv, filmarea având aproape 21 de minute. Jurnaliştii susţin că această înregistrare nu a fost făcută publică niciodată, fiind ţinută "ascunsă" de către conducerea IGSU.

Înregistrarea ar fi fost furnizată jurnaliştilor de către un ofiţer de pompieri, care afirmă că imaginile au fost văzute de un mic grup de ofiţeri superiori de la IGSU şi nu au fost date Corpului de control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul "Colectiv".

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că îşi va prezenta după comemorarea victimelor de la Colectiv şi după alegerile prezidenţiale punctul de vedere cu privire la înregistrarea video apărută în presă şi a menţionat că are "răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate".

De asemenea, Parchetul General a anunţat că a solicitat joi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă înregistrarea video cu locul tragediei de la clubul Colectiv, apărută în presă, procurorii susţinând că nu au avut la dosar această înregistrare

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO