Bilantul victimelor incendiului de la Colectiv a crescut la 58. Andreea Stefan s-a stins intr-o clinica din Germania


Ultimul update: Luni 23 Noiembrie 2015 01:08
Sursa: voceavalcii.ro
Data publicarii: Vineri 20 Noiembrie 2015 10:14
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Moartea nemiloasa nu vrea sa opreasca numaratoarea victimelor din clubul Colectiv. La 3 saptamani de la tragedie lista a ajuns la 58.

Vineri, Andreea, o fata de 28 de ani, a murit la o clinica din Germania. A plecat dintre noi la o zi dupa Elsa, tanara care s-a stins joi, la spitalul de arsi din Capitala.

Andreea Stefan, de 28 de ani, din Ramnicu Valcea, fusese operata de catre medicii din orasul Bochum saptamana trecuta, pentru a i se pune grefe de piele.

Tanara a fost internata pe 30 octombrie, in noaptea incendiului din Colectiv, la Spitalul "Sfantul Ioan” din Bucuresti, in stare critica, cu arsuri pe jumatate din suprafata corpului si cu arsuri grave ale cailor respiratorii.

In seara de 8 noiemebrie, fata a fost transferata la Clinica pentru Chirurgie Plastica si Raniti cu Arsuri Grave, din orasul Bochum, Germania.

Tanara locuia in Bucuresti si, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture Romania.

Potrivit informatiilor de pe profiul de Facebook al Andreei Stefan, inainte de a lucra la compania Accenture Romania, aceasta a lucrat la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), unde a fost Business Analyst.

Andreea a absolvit Facultatea de Administratie Publica a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, din Bucuresti.

Prietenii si rudele s-au rugat pentru ea si au sperat ca va supravietui. Din pacate, azi-noapte, trupul ranit si obosit al fetei a cedat.

Andreea este a doua victima a incendiului din Colectiv care se stinge intr-un spital din Germania, dupa Loredana Darascu, fata care s-a prapadit pe 13 noiembrie.

Pe internet prietenii i-au lasat mesaje emotionante.

''Sa ne incepem ziua cu un gand frumos pentru toti tinerii disparuti in Colectiv. Astazi, Ramnicu Valcea, face parte la propriu din tragedie. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Andreea Stefan!''

''Gaseste-ti linistea si tu si toti cei care au suferit din cauza ‘greselilor’ altora.''

Starea ranitilor din incendiul de la Colectiv

In spitale mai sunt insa zeci de raniti. 44 in Romania, dintre care 11 in stare critica sau grava. Sunt intubati si ventilati, in salile de terapie intensiva. Alti 29 de raniti sunt ingrijiti in spitalele din strainatate. Au nevoie de toate gandurile noastre bune, ca sa-si revina.

Un pacient internat la Spitalul Universitar a fost externat, iar alti cinci sunt in stare generala buna, avand o evolutie favorabila. Toti sunt constienti, echilibrati respirator si hemodinamic, potrivit unui comunicat al spitalului.

Alti doi pacienti care au fost transferati in Marea Britanie au o evolutie generala buna, stabila, iar unul dintre acestia a fost operat in urma cu doua zile.

Dintre cei doi pacienti transferati la Rotterdam, unul este in stare generala grava, dar stabila, este in continuare ventilat, necesita o atentie speciala din partea doctorilor, iar celalalt are o evolutie pe care medicii o apreciaza ca fiind buna.

In ceea ce o priveste pe pacienta transferata la Viena, aceasta este in stare stabila si urmeaza sa mai fie supusa unei interventii chirurgicale.

VIDEO PROTVPLUS.RO