Un renumit astronom american a avertizat ce se va întâmpla cu asteroidul care va trece pe lângă Terra pe 2 noiembrie

22-10-2020 18:40

Neil deGrasse Tyson

Astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson a avertizat într-o postare de pe contul de Instagram că este posibil ca asteroidul care va trece pe lângă Terra cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA să lovească planeta.

„S-ar putea să lovească Pământul pe 2 noiembrie, înainte de alegerile prezidențiale, dar nu este suficient de mare pentru a provoca pagube. Deci, dacă lumea se va încheia în 2020, nu va fi vina Universului”, a spus acesta, potrivit thehill.com.

NASA a vorbit despre acest eveniment și a precizat că nu există motive de îngrijorare, adăugând că asteroidul, denumit 2018VP1, are dimensiunea unui frigider și că șansele de a intra în atmosferă sunt de 0,41%, dezintegrându-se.

 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Asteroid 2018VP1, a refrigerator-sized space-rock, is hurtling towards us at more than 25,000 mi/hr. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ It may buzz-cut Earth on Nov. 2, the day before the Presidential Election. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ But it’s not big enough to cause harm. So if the World ends in 2020, it won’t be the fault of the Universe.

O postare distribuită de Neil deGrasse Tyson (@neildegrassetyson) pe

În 2018, un asteroid de mic dimensiuni s-a prăbușit în Botswana și a fost observat foarte târziu, când se afla deja aproape de Lună. Cu toate acestea, asteroidul nu a provocat daune serioase.

Sursa: Bianca Chirila