Un bărbat paralizat din Australia, prima persoană care a scris un mesaj pe Twitter datorită unui implant cerebral. VIDEO

Ultima actualizare: 28-12-2021 10:44
computer
Shutterstock

Un bărbat paralizat din Australia a devenit prima persoană care a scris un mesaj pe Twitter doar prin intermediul minții, datorită unui implant cerebral de mărimea unei agrafe.

 

Philip O'Keefe, în vârstă de 62 de ani, care suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), lăsându-l în imposibilitatea de a-și mișca membrele superioare, a scris pe Twitter: „Nu este nevoie de apăsări de taste sau voci. Am creat acest tweet doar gândindu-mă la asta. #helloworldbci”, transmite Daily Mail.

El a fost diagnosticat cu ALS în 2015 a reușit să posteze pe Twitter cu ajutorul interfeței unui computer.

Interfața, creată de Synchron din California - o companie de medicină bioelectronică neurovasculară - permite pacienților să îndeplinească sarcini pe un computer doar folosindu-și mintea.

”Sistemul este uimitor, este ca și cum ai învăța să mergi pe bicicletă - este nevoie de practică, dar odată ce te înveți, devine natural”, a mai spus O'Keefe.

El a primit dispozitivele în aprilie 2020.

De atunci, a folosit tehnologia pentru a se conecta cu familia și cu colegii de serviciu - continuând schimburile de e-mail și rămânând implicat activ în consultanță și alte proiecte de afaceri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO