Twitter a eliminat peste 70.000 de conturi care promovau teoriile conspiraționiste QAnon

Ultima actualizare: 12-01-2021 15:09
twitter
Getty

Twitter a anunțat că a eliminat peste 70.000 de conturi, pentru răspândirea teoriilor conspirației ”asociate cu QAnon”.

Potrivit Engadget, compania a început supravegherea teoriilor QAnon în timpul verii, dar acum spune că și-a intensificat activitatea, în urma revoltelor de săptămâna trecută de la Capitoliul SUA.

Având în vedere evenimentele violente din Washington, DC și riscul crescut de vătămare, am început suspendarea permanentă a mii de conturi dedicate în principal partajării conținutului QAnon. De vineri, mai mult de 70.000 de conturi au fost suspendate ca urmare a eforturilor noastre, existând multe cazuri în care o singură persoană opera numeroase conturi. Aceste conturi au fost implicate într-un schimb de conținut dăunător asociat QAnon la scară largă, dedicate în principal propagării acestei teorii a conspirației în cadrul serviciului. ”

Twitter mai notează că aceste acțiuni „ar fi putut duce la modificări ale numărului de adepți în mii” pentru „unii oameni”. Dezvăluirea are loc după ce un număr de parlamentari republicani și alții din apropierea lui Donald Trump s-au plâns de pierderea a mii de ”followers” pe Twitter în weekend.

În plus față de QAnon, Twitter spune, de asemenea, că va contracara și mai mult dezinformarea cu privire la alegerile din 2020, deoarece informațiile electorale false au fost folosite pentru a incita la violență.

Nu în ultimul rând, platforma online și-a actualizat politica de integritate civică, precizând că „partajarea repetată a Tweets-urilor care primesc etichete de avertizare” poate duce la interdicții permanente.

Ce este QAnon

 

Potrivit BBC News, QAnon este o teorie largă, ”complet nefondată”, care susține că președintele Trump duce un război secret împotriva pedofililor-sataniști din Guvern, afaceri și mass-media. Cei care cred în QAnon au speculat că această luptă va duce la o zi în care vor fi arestați și executați oameni proeminenți, cum ar fi fosta candidată la președinție, Hillary Clinton.

Aceasta este povestea de bază, dar există atât de multe ramuri, interpretări și dezbateri interne, încât lista totală a revendicărilor QAnon este enormă - și adesea contradictorie. Adepții se agață de evenimente, știri, fapte istorice și numerologie pentru a-și dezvolta propriile concluzii exagerate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO