Jocul săptămânii este Switch Sports. Cine spune că jocurile te țin captiv într-un scaun sau pe canapea? Switch Sports vrea să te pună în mișcare.

Tenis, volei, fotbal, bowling, badminton, chaaaambara, un joc în care te duelezi cu rachete de cricket, deci nu are cum să fie rău. Așadar, hadeți să ardem împreună niște calorii pe consolă.

Switch Sports este făcut și distribuit de Nintendo, ca majoritatea jocurilor exclusive de pe consola lor. Dacă îți sună cunoscut numele, e fiindcă practic au clonat sau au recreat Wii Sports din 2006. Deși au trecut 16 ani de la lansarea primului joc pe Nintendo Wii, din păcate, nu putem spune că inovează în vreun fel anume. Nu folosește o grafică fotorealistă, nu are mecanici de gameplay revoluționare și nu introduce vreo tehnologie nemaivăzută pe terenul de joacă.

Dar nici nu trebuie. Pentru că Switch Sports este conceput în primul rând să îl joci cu familia sau cu prieteni apropiați. Preferabil, la o oră după ce ați mâncat prânzul, ca să nu vă simțiți prea vinovați că ați avut tiramisu la desert. În unele moduri de joc veți fi obligați să colaborați în aceeași echipă, ca de exemplu la un meci de tenis doi la doi. Alteori, va ieși spiritul competitiv din voi când va trebuie să jucați unul împotriva celuilalt. Pe scurt, Switch Sports livrează ce promite și asta se simte cel mai bine atunci când ții controllerul în mână.

Cum joci oricare dintre sporturile din joc

Ca să joci oricare dintre sporturile din joc, ca tenis de câmp, volei, fotbal, bowling, badminton sau scrima ciudată cu linguri de lemn, vei folosi joyconurile sau controllerele de la Switch. Tehnologia „motion control” cum o denumesc ei, este foarte bine calibrată și atunci când dai cu racheta de tenis sau cu șutul la poartă, consolan înregistrează foarte bine mișcările, ca să nu existe întârzieri de semnal prea mari sau lag. Este vital la astfel de experiențe ca ce vezi pe televizor să fie cât mai sincronizat cu mișcările jucătorului.

Am menționat de fotbal și de controllerele pe care le ții în mână. Sigur, te întrebi cum joci fotbal cu mâna. Fiindcă volei este deja. Simplu: la versiunea din magazin a jocului, primești o husă specială pentru piciorul tău. Apoi începi să dai cu ba cu stângu', ba cu dreptu'. Nu vei deveni Cristiano Ronaldo prea curând, dar, vorba aia, măcar faci mișcare.

Poți juca Switch Sports singur, cu cineva lângă tine pentru experiența optimă sau dacă în sufrageria ta nu încap doi oameni, poți încerca și modul online. Doar că pe internet, jocul depinde nu doar de viteza internetului tău, ci și a celeilalte persoane.

Switch Sports costă 280 de RON cu husa pentru picior inclusă. Spor la joacă și ai grijă cu joyconurile. Leagă-le bine de încheietură, fiindcă nu vrei să vezi cum zboară un controller în televizorul tău.