Renunta la cetatenia americana si se muta in Singapore. Pregatiri pentru listarea Facebook la bursa


Ultimul update: Duminica 12 August 2012 22:27
Data publicarii: Luni 14 Mai 2012 21:51
Categorie: iLikeIT
Eduardo Saverin

Unul din cofondatorii Facebook a renuntat la cetatenia SUA inainte ofertei publice initiale, care va avea loc vineri, pentru a scapa de plata unor taxe usturatoare catre Fiscul american.

Eduardo Saverin va evita astfel plata unor taxe care s-ar putea ridica la 600 de milioane de dolari in momentul in care va primi partea sa de actiuni pe care le detine la companie.

"Eduardo Saverin a decis ca este mult mai avantajos sa devina cetatean al statului Singapore, din moment ce planuieste sa se stabileasca acolo pentru o perioada nedeterminata", a declarat purtatorul de cuvant al cofondatorului Facebook.

Decizia lui Eduardo Saverin a fost luata inca din luna septembrie a anului 2011, dar acest lucru a fost facut public de abia saptamana trecuta, dupa ce Serviciul de Venituri Interne al SUA a publicat o lista cu cei care doresc sa renunte la cetatenie.

Facebook spera ca prin oferta publica initiala va atrage 11 miliarde de dolari, cea mai mare suma din istorie pentru o companie din domeniul IT. Saverin detine o participatie de 4% ceea ce inseamna ca averea sa personala se ridica la aproximativ 4 miliarde de dolari, in conditiile in care reteaua de socializare este evaluata la 96 de miliarde de dolari.

Succesul urias de care se bucura Facebook i se datoreaza in mare parte si lui Eduardo Saverin, cel care a strans banii necesari pentru ca Mark Zuckerberg sa poata puna bazele retelei de socializare.
 

Sursa: BBC NEWS