Posesorii de Mac-uri sunt amenintati de un troian, capabil sa fure parole de la Google sau Paypal

Ultima actualizare: 05-11-2012 14:16
Apple

Posesorii de Mac-uri sunt amenintati de un nou troian, capabil sa le infecteze calculatoarele si sa le fure parolele de la servicii precum Google sau Paypal, dar si de la conturile bancare atunci cand fac transferuri online.

Noul malware este un descendent al Flashback, un troian descoperit in septembrie, insa rata cu care infecteaza calculatoarele este mai mare decat atunci.

Troianul incearca sa preia controlul Mac-urilor prin trei metode, potrivit Yoda.ro, care citeaza The Telegraph. Doua dintre acestea exploateaza vulnerabilitatii in Java, limbaj de programare folosit de multe site-uri pentru a oferi elemente interactive, si nu necesita o interventie din partea utilizatorului pentru a reusi.

Daca Java nu e instalat sau daca update-urile de securitate nu sunt toate facute, o noua varianta, Flashback.G incearca sa pacaleasca utilizatorul sa il instaleze, aratandu-i un certificat de securitate fals, care pare ca vine de la Apple. Cei mai multi oameni dau click fara sa clipeasca si permit, astfel, instalarea.

Utilizatorii de Mac care au cea mai recenta versiune de OS X, Snow Leopard, au cel mai mare risc de a-si infecta calculatorul, pentru ca Java a fost inclus ca parte a pachetului de instalare pentru prima data. Daca un Mac e infectat, programele precum Safari sau Skype se vor bloca destul de des.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO