(P) 6 tipuri de afaceri care au cel mai tare nevoie de servicii seo

Ultima actualizare: 18-10-2019 15:00
seo

Orice agenție seo vă spune că optimizarea pentru motoarele de căutare este o strategie bună pentru orice afacere. Practic, orice companie din lume poate beneficia de optimizarea site-ului.

Cu toate acestea, Răzvan Alexandru, specialist in Optimizare SEO, susține că serviciile seo functionează mai bine pentru anumite tipuri de afaceri, datorită poziției lor competitive, demografiei sau tendinței de a influența căutările consumatorilor.

Iată 6 tipuri de firme care pot obține avantaje foarte bune în urma unei colaborări cu o agenție seo

1. Startup-urile și firmele mici

 

O firmă mică și un start-up au în general o bază limitată de clienți, resurse și venituri mai mici. Publicul lor țintă este unul restrâns.

Cum poate SEO să fie benefic pentru aceste entitați de dimensiuni reduse?

Iată cum raspunde Răzvan Alexandru, manager seoagency: "În primul rând, trebuie înțeles că SEO este una din cele mai rentabile strategii de marketing. Acest lucru ușurează povara asupra bugetului, dar, în același timp, lasă loc pentru dezvoltare, ceea ce este deosebit de important pentru firmele în creștere. În plus, firmele mici pot obține avantaj competitiv, vizând nișe mai mici, pe o demografie comună."

2. Firme exclusiv locale

 

Local SEO funcționează ca un algoritm separat față de SEO național. Puteți observa acest lucru dacă inițiați o interogare locală (folosind cuvinte cheie specifice regiunii sau care permit afișarea locației pe dispozitivele mobile). Deasupra rezultatelor obișnuite ale căutării organice vor apărea trei sugestii de firme locale.

Local SEO oferă câteva oportunități strategice incredibile. Dacă puteți face site-ul suficient de relevant pentru a fi afișat în aceste prime 3 locuri, veți avea o vizibilitate extraordinară. În acest caz nu trebuie să vă mai faceți griji în legătură cu concurența de la nivel național. Pentru firmele care activează exclusiv local, pentru un public local, acest lucru este ideal.

3. Firme de soft

 

Firmele care oferă servicii software au și ele foarte mult de câștigat de pe urma optimizării SEO. Aceste firme s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, datorită modelului de operațiuni lucrativ și scalabil. SEO este important pentru că publicitatea trandițională nu ajută în acest caz.

"Firmele au nevoie de vizitatori pe site, clienți care să le testeze produsul și un flux puternic de utilizatori web.

Toate aceste avantaje se obțin prin Optimizare SEO. În plus, soft-ul sau serviciile pe care le oferă firma, rezolvă o problemă pentru utilizatori. Și ce fac utilizatorii când întâmpină o problemă în zilele noastre?

Exact! Caută o soluție pe internet." - Răzvan Alexandru, Seoagency

4. Companii ce funcționeză pe domenii de nișă

 

Orice companie care apare pe un domeniu de nișă și care se adresează unui public țintă foarte specific are un avantaj imens dacă alege să contracteze servicii SEO. Ea elimină în mod natural concurența. Publicul potențial va fi mai mic, traficul mai restrâns pe site, dar relevanța acestui public va fi mult mai interesată de primele rezultate din motoarele de căutare.

5. Baruri, restaurante, pizzerii

 

Aceste entități au nevoie de SEO deși nu sunt magazine online și nu au un public extrem de larg. Chiar dacă funcționează ca parte a unui lanț mai mare, ele sunt legate de o locație fizică, iar acest lucru le face ideale pentru valorificarea SEO local. În funcție de natura afacerii, oamenii caută locuri de mâncare în funcții de criterii semi-imperative. Acest lucru crează oportunitatea perfectă pentru vizibilitatea căutării, deși scopul ar trebui să fie acela de a atrage clienți la ușă, nu neapărat pe site.

6. Profesioniști servicii medicale sau legale

 

Acești profesioniști și specialiști au o serie de avantaje pe care nu le găsim în alte domenii. În primul rând, ei acționează într-un domeniu foarte specializat (în cea mai mare parte) și își reduc imediat concurența.

În al doilea rând, funcționează la nivel local, ceea ce le oferă un avantaj competitiv și mai bun pe piață. În definitiv, cei mai mulți oameni caută un furnizor de servicii medicale sau un avocat atunci când întâmpină probleme de sănătate, respectiv legale. Astfel, căutarea va fi una din cele mai bune modalități prin care specialiștii se vor conecta cu publicul lor țintă.

Dacă firma dumneavoastră face parte din categoriile de mai sus, atunci ar trebui să angajați o agenție seo numaidecât. Pe de altă parte, subliniem încă o dată, că acestea nu sunt singurele tipuri de firme care pot beneficia de campanii seo puternice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO