Mai multe programe din Windows 11 au încetat să funcţioneze, după o greșeală jenantă făcută de Microsoft

Ultima actualizare: 05-11-2021 09:02
Windows 11
Shutterstock

Microsoft a uitat să înnoiască un certificat şi, drept urmare, mai multe aplicaţii din Windows 11 nu mai funcţionează.

O serie de funcţii din cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft, Windows 11, nu mai funcţionează de câteva zile pe dispozitivele unora din utilizatorii care au instalat noul sistem, potrivit News.ro.

Printre acestea se numără Snipping Tool (programul de realizare a capturilor de ecran), tastatura touch şi panoul de emoji-uri.

Microsoft a recunoscut problema şi spune că de vină este un certificat expirat la 1 noiembrie, înainte să fi fost reînnoit - o scăpare destul de jenantă pentru gigantul american.

Acelaşi certificat expirat creează probleme şi pe sistemele Windows 11 care funcţionează în modul S (o versiune care limitează numărul aplicaţiilor disponibile). Aici, erorile apar când este accesată secţiunea Account din Settings.

Noile probleme, pentru care Microsoft are un patch ce trebuie instalat manual (deocamdată) prin Windows Update, vine la doar câteva zile după ce producătorul Windowsului rezolvase, din mai multe încercări, problemele de performanţă cauzate procesoarelor AMD.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO