iLikeIT. Ce noutăți importante aduce iOS 14.5, care se va lansa în scurt timp

22-02-2021 12:43


iLikeIT. Ce noutăți importante aduce iOS 14.5, c...
iLikeIT. Ce noutăți importante aduce iOS 14.5, c...

iOS 14.5 este ultimul update al sistemului de operare pentru iPhone-uri, care va fi lansat oficial în scurt timp. Marian Andrei a testat deja varianta Beta și și-a format o părere.

Una dintre cele mai utile actualizări îi va ajuta pe cei care au un ceas Apple Watch, și care sunt nemulțumiți de faptul că nu pot debloca telefonul cu fața, din cauza măștii de protecție.

”Este o actualizare pe care o așteptam de multă vreme, pentru că eu, ca oricare alt bărbat, știi, primim listele de cumpărături pe WhatsApp. Și dacă ești în supermarket cu masca pe față este destul de greu să deblochezi de fiecare dată telefonul ca să ai la îndemână lista de cumpărături. Trebuie să bagi de fiecare dată PIN-ul, 6 cifre, și pierzi timp. Și atunci, slavă Domnului, de la iOS 14.5, în meniul Settings -- Face ID & Passcode o să vezi o opțiune Unlock with Apple Watch. De acum, dacă ai masca pe față și un Apple Watch la mână, adică ai dat deja minim 300 de euro pe un ceas ca să deblochezi telefonul mai ușor, poți să bifezi aici această opțiune.” - spune Marian.

CITEȘTE ȘI: Nu vei mai putea citi și trimite mesaje pe WhatsApp dacă nu accepți noile reguli până la 15 mai

 

Din păcate, dacă vei dori să faci o plată la POS, va trebui să folosiți în continuare PIN-ul. Deci nu se poate doar cu ceasul.

O altă schimbare importantă care va fi introdusă în iOS 14.5 va fi modul de colectare a datelor utilizatorului.

De acum, dacă tu folosești un iPhone și îți faci actualizare la iOS 14.5, cei de la Gmail sau Facebook sau oricare altă aplicație trebuie să te întrebe: OK, vrei să folosim datele tale? Vrei să te urmărim pe absolut orice faci tu? Și tu spui DA sau NU. Și aici apare problema, pentru că Facebook nu poate să mai vândă reclame personalizate, și atunci nu mai poate să ceară atât de mulți bani, ca să facă profit și mai mare.” - explică Marian Andrei.

De asemenea, iOS 14.5 va permite folosirea altor servicii de streaming de muzică în afară de Apple Music, precum Spotify sau YouTube Music.