Gropile din Arad, inventariate de autorități cu o aplicație. Cum funcționează

Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 10:20
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 09:00
Categorie: iLikeIT

Topirea zăpezilor aduce în Arad, an de an, gropi la tot pasul. Pe modelul altor orașe din țară, primăria orașului a lansat o aplicație pentru inventarierea acestora.

My Arad se numește platforma care le oferă locuitorilor posibilitatea să marcheze gropile, astfel încât echipele de intervenție să le găsească mai rapid.

În câteva zile, harta orașului s-a înroșit de zecile de situații semnalate de arădeni.

Străzile din Arad s-au umplut de gropi, aşa că primăria s-a decis să le numere. Ca procesul să fie mai uşor, autorităţile le-au cerut arădenilor să sesizeze problemele cu ajutorul aplicaţiei My Arad.

"Aplicaţia este foarte uşor de folosit. Se alege din meniu câmpul adăugare sesizare şi se completează cu datele, iar apoi se selectează opţiunea. În cazul gropilor, vom merge spre câmpul probleme carosabil şi vom lăsa un mesaj primăriei semnalând problema cu care s-a confruntat cetăţeanul şi se trimite. În scurtă vreme cetăţenii vor primi un răspuns din partea primărie ca cerere lor a fost preluată sau ca problema a fost soluţionată", este explicată aplicația.

Şoferii care circulă pe drumurile din oraș spun că gropile sunt extrem de numeroase şi periculoase, aşa că este dificil să le eviţi.

"E foarte greu şi este pericol de accident aici, că trebuie să ocoleşti şi e pericol să rămân în groapă", se plânge un șofer.

"Riscul este foarte mare pentru maşini, că se surpă şoseaua şi seara este periculos, dacă nu cunoşti drumul rămâi împotmolit. S-a reclamat şi aşteptam răspunsurile, dar domnul primar probabil nu are timp de noi", spune al șofer.

Sesizările către autorităţi curg lanţ.

Ralu Cotrău, purtător de cuvânt primăria Arad: "Peste 40 de sesizări au fost făcute în ultima săptămână. Însă, în paralel, am demarat şi remedierea deficientelor apărute pe partea carosabilă, astfel speram că gropile din asfalt să dispară în cât mai scurt timp."

Modelul a fost preluat de autorităţile din Arad de la alte oraşe din ţară, cum ar fi Bucureşti, Oradea, Braşov sau Constanța. Iniţial, şoferii se foloseau de astfel de aplicaţii pentru a se ajuta între ei, atunci când dădeau peste un crater în şosea. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Aplicația prin care tot mai mulți lituanieni își adoptă un câine
Aplicația prin care tot mai mulți lituanieni își adoptă un câine
ochelari brain tap
iLikeIT. Au fost inventați ochelarii care pot înlocui 4 ore de somn în 15 minute
Aplicaţia care înlocuieşte consultanţii juridici. Cum funcţionează
iLikeIT. Lansări spectaculoase de telefoane, ceasuri ori brățări inteligente
Calculator de acum 30 de ani, găsit într-un pod. Ce a descoperit un bărbat când l-a deschis
iLikeIT. Aplicațiile pentru cărți citite de un narator profesionist sunt la mare căutare
iLikeIT. Jocul săptămânii: Super Smash Bros
Adrian Nartea la iLikeIT
iLikeIT. Adrian Nartea, protagonistul serialului "Vlad", colecţionar de produse Apple