Google, Apple și Dropbox, anchetate de autoritățile italiene pentru serviciile de cloud. De ce s-au formulat reclamații

Ultima actualizare: 07-09-2020 22:50
google apple dropbox
Shutterstock

Google este verificat de autoritățile din Italia, alături de Apple și societatea care operează serviciul Dropbox.

Google este verificat de autoritățile din Italia, alături de Apple și societatea care operează serviciul Dropbox. Serviciul de cloud este comun tuturor acestor companii, iar autoritatea antitrust italiană verifică existența unor practici comerciale incorecte.


„Acţiunea are legătură cu practicile comerciale presupus incorecte şi cu posibilitatea includerii unor clauze abuzive în condiţiile incluse în contracte", a precizat Autoritatea antitrust din Italia, potrivit Agerpres.

Ancheta autorităților italiene a fost declanșată în urma mai multor plângeri, relatează Euronews. Până acum, Autoritatea a lansat șase anchete în total, inclusiv pentru presupuse încălcări ale Directivei italiene privind drepturile consumatorilor.

Lipsa de transparență este principala acuzație

 

Toate cele trei companii sunt cercetate în legătură cu plângerile privind practicile neloiale. Mai exact, Google, Apple și Dropbox- doar cu privire la serviciile de cloud pe care le oferă fiecare companie în parte- sunt acuzate că nu prezintă în mod adecvat utilizatorilor în ce fel datele lor sunt colectate în scopuri comerciale.

Dropbox este, de asemenea, investigat, pentru a oferi informații clare cu privire la termenii și procedurile de retragere din contract. AGCM verifică, de asemenea, condițiile Dropbox privind accesul la mecanisme extrajudiciare de soluționare a litigiilor.

Alte verificări din anchetă urmăresc drepturile furnizorilor de a suspenda serviciul, scutirile de răspundere în cazul ștergerii documentelor stocate în spațiul cloud și prevalența versiunii în limba engleză a textului contractului asupra versiunii în italiană, arată sursa citată.

Cele trei companii anchetate nu au răspuns solicitărilor jurnaliștilor Euronews pentru a oferi un punct de vedere.

Nu sunt primele anchete de acest gen ale autorității antitrust din Italia.
Aceasta a amendat Facebook cu 10 milioane euro pentru că a indus în eroare utilizatorii cu privire la folosirea datelor utilizatorilor, în 2018.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!