Facebook te poate costa locul de munca. Informatiile surprinzatoare dezvaluite de un studiu

17-03-2012 14:41


Facebook

Data viitoare cand o sa vrei sa postezi pe Facebook fotografii de la petreceri in care apari cu paharul in mana sau in alte ipostaze stanjenitoare, sau cand faci un comentariu critic, ar trebui sa te gandesti inca o data inainte de a o face.

Unul din cinci angajatori resping candidatii pentru un loc de munca din cauza profilului lor de pe site-urile de socializare, potrivit raportului unei companii britanice despre industria tehnologica.

Cei care sunt in cautarea unui loc de munca ar trebui sa fie mult mai vigilenti cand posteaza informatii personale on-line, pentru ca asta ar putea sa le compromita cariera.

O cincime din directorii companiilor recunosc ca resping candidaturile din cauza postarilor pe retelele de socializare.

Informatia a fost dezvaluita de un studiu realizat de Eurocom Worldwide, o companie de business high tech, in cooperare cu mai multe agentii de recrutare.

Inaintea acestui studiu, care se realizeaza in fiecare an, a rezultat ca aproximativ 40% din companiile care au acceptat sa raspunda la intrebari verifica profilurile de pe retele de socializare ale potentialilor angajati, dar anul acesta a rezultat pentru prima data ca resping candidaturile din cauza postarilor.

“In secolul 21 oamenii invata ca orice actiune a lor lasa urme digitale de nesters”, a spus Mads Christensen, director la Eurocom Worldwide.

Conform aceluiasi studiu, multe persoane au fost concediate din cauza fotografiilor sau mesajelor de pe site-urile de socializare. Este si cazul profesoarei Ashley Payne (foto), care a fost fortata sa demisioneze de la scoala din Georgia unde lucra, dupa ce a postat pe Facebook fotografii in care consuma alcool.

Eurocom Worldwide a facut acest studiu on-line in lunile ianuarie si februarie, iar la el au participat 318 companii multinationale din Europa si Statele Unite ale Americii.

Sursa: Daily Mail