Facebook nu-i va anunța pe cei 533 de milioane de utilizatori ale căror conturi au fost furate și postate online

Dată publicare: 10-04-2021 16:02
Dată actualizare: 10-04-2021 16:07


Facebook nu-i va anunța pe cei 533 de milioane de utilizatori ale căror conturi au fost furate și postate online

Facebook nu intenționează să își anunțe clienții care ar putea fi printre cei peste jumătate de miliard de utilizatori ale căror informații personale au fost expuse după ce au fost postate pe un site web utilizat de hackeri.

 

Compania a transmis doar că a actualizat funcția care a făcut posibil furtul de conturi pentru a preveni repetarea unui astfel de incident, scrie CNN.

Facebook a transmis pentru CNN că nu poate fi sigură dacă ajută faptul de a notifica utilizatorii săi că datele personale le-au fost furate, astfel încât nu intenționeză să alerteze persoanele afectate.

În schimb, Facebook a lansat o pagină a centrului de ajutor pentru utilizatorii preocupați de faptul că datele lor ar fi putut fi publicate.

Pagina explică faptul că numai informațiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor sunt expuse, ceea ce înseamnă că datele nu includ informații care au fost partajate numai cu prietenii utilizatorilor, de exemplu. De asemenea, detaliază modul în care utilizatorii își pot regla setările de confidențialitate.

Pe de altă parte, există site-uri web ale unor terțe părți, inclusiv haveibeenpwned.com, unde utilizatorii se pot căuta singuri pentru a vedea dacă datele lor personale au fost divulgate.

Facebook a mai spus că „lucrează pentru a elimina acest set de date și va continua să urmărească agresiv actori rău intenționați care ne folosesc în mod abuziv instrumentele sale”.

 

Datele a peste 533 de milioane de utilizatori, făcute publice

 

„Deși nu putem împiedica întotdeauna recircularea unor astfel de seturi de date sau să apară altele noi, avem o echipă dedicată axată pe această lucrare”, a scris Facebook pe pagina de ajutor.

Facebook a remarcat la începutul acestei săptămâni că datele a 533 de milioane de utilizatori au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa în 2019, prin folosirea funcției „importator de contacte”.

"În acest caz, am actualizat funcția pentru a împiedica actorii rău intenționați să utilizeze software-uri pentru imitarea aplicației noastre", a declarat directorul de management al proiectului Facebook, Mike Clark.

O bază de date cu date personale din peste 533 de milioane de conturi Facebook - inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail, zile de naștere și alte detalii personale - a fost postată pe un forum al hackerilor, de unde oricine le poate accesa și copia.

Deși scurgerea de date nu a inclus informații sensibile, cum ar fi cardurile de credit sau numerele de securitate socială, datele ar putea fi exploatate în continuare de persoane rău intenționate.

 

Sursa: StirilePROTV