După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil


Ultimul update: Marti 18 Iunie 2019 20:16
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2019 20:16
Categorie: iLikeIT

Natura și tehnologia se întâlnesc acum în Grădina Botanică din Capitală.

Pe Aleea Magnoliilor, inaugurată de curând, au fost amplasate și două bănci solare, care le oferă vizitatorilor acces gratuit la internet şi le permit să-și încarce telefoanele, dacă rămân fără baterie. Astfel de bănci au fost montate anul trecut în Piața Mihai Viteazul din Cluj, iar primăria plănuiește să mai amplaseze câteva în oraş.

Printre cele 10.000 de specii de plante din Grădin Botanică au fost montate și două bănci solare, care le oferă vizitatorilor acces gratuit la internet și posibilitatea de a-și încărca telefoanele sau tabletele prin cabluri USB său contact direct.

Anca Anton, manager proiect: "Am avut reacţii foarte, foarte bune. Toţi sunt foarte încântaţi şi uimiţi să găsească astfel de băncuţe în Grădina Botanică. Este o combinaţie inedită între spaţiul verde şi tehnologie."

Energia solară stocată de aceste băncuţe poate fi folosită chiar şi atunci când plouă sau este înnorat. Unele telefoane pot fi încărcate doar prin atingere, iar prin intermediul internetului sunt colectate şi date despre presiunea atmosferică, temperatura din aer sau umiditate.

Localnic: "Pentru cei care nu au internet sau au telefoane care se descarcă repede, presupun că este foarte util. Este o idee bună."

Vizitator: "Sunt foarte utile. Niciodată nu ştii când rămâi fără baterie şi ai nevoie de acces la informaţii."

Două astfel de bănci inteligente au fost amplasate anul trecut și în Piața Mihai Viteazul din Cluj. Tinerii sunt încântați de utilitatea lor.

Reporter: "Ţi se pare esenţial să avem asemenea bănci?"

Vizitator: "Având în vedere că trăim în era tehnologiei, da. Cred că ar trebui să se dezvolte în tot Clujul."

Vizitator: "Da, este foarte ok ideea în cazul în care rămâi fără baterie şi ai nevoie să dai un mesaj."

Realizate în Croaţia, aceste bănci sunt folosite de câţiva ani în multe spații publice din Marea Britanie, Olanda și Suedia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!