Doi liceeni români, cooptați într-o organizație americană care a dat 200 de câștigători ai premiilor Nobel

Ultima actualizare: 26-06-2020 11:00
Doi liceeni români, cooptați într-o organizație americană care a dat 200 de câștigători ai premiilor Nobel
Sigma Xi

Doi liceeni din București au reușit performanța incredibilă de a fi cooptați într-o societate americană de elită a oamenilor de știință, care a dat de-a lungul timpului nu mai puțin de 200 de câștigători ai premiilor Nobel.

 

Mihai Mitrea și Eric Drutu Danciu sunt elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatic din București, iar de câteva zile beneficiarii unei invitații care le va schimba viața.

Cei doi liceeni au fost invitați oficial să devină membri ai Societății Onorifice de Cercetare Științifică Sigma XI, o instituție extrem de prestigioasă care sprijină cercetătorii în devenire.

Invitația a venit după ce Mihai și Eric au câștigat una din secțiunile de Inginerie la Târgul Internațional de Științe și Inginerie (ISEF) din cadrul Virtual Regeneron 2020 cu proiectul “Un studiu bionic asupra piciorului de insectă cu aplicații în MEMs”, după cum se arată și pe site-ul asociației.

Lucrarea adolescenților români a fost selectată din 166 de proiecte științifice din toată lumea și aduce contribuții semnificative în ingineria robotizată.

Proiectul liceenilor din București a impresionat atât de mult juriul încât s-a instituit pentru prima dată în istoria acestui concurs un premiu pentru inginerie.

Sigma XI este una din cele mai prestigioase societăți științifice din lume, cu o istorie care a început în 1886, iar de atunci ”recunoaște cele mai bune și strălucitoare minți din fiecare domeniu al științei și ingineriei”.

 

Bursă de studii în SUA

 

”Implicarea și cunoștințele voastre reprezintă cele mai înalte valori ale Sigma XI, a cărei misiune este de a încuraja cercetarea, a promova oamenilor știința și puterea transformatoare a științei în societate”, se arată în scrisoarea trimisă de societate celor doi tineri.

Mihai și Eric vor beneficia de câte o bursă de studii în SUA, unde Sigma Xi le va plăti toate cheltuielile în primul an.

Sigma XI a format peste 200.000 de cariere în știință și a dat lumii 200 de laureați ai premiilor Nobel.

Mare parte din cercetătorii de la NASA, de exemplu, provin din rîndurile tinerilor oameni de știință descoperiți și promovați de Sigma XI.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO