Cum să menții sănătatea bateriei la iPhone optimă. Zece sfaturi care prelungesc viața telefonului

Cum să menții sănătatea bateriei la iPhone optimă. Zece sfaturi care prelungesc viața telefonului
Shutterstock

Bateriile litiu-ion din iPhone-uri se degradează în mod natural odată cu utilizarea în timp. Prin urmare, este esențial să întrețineți bateria iPhone-ului dvs. pentru a vă asigura că aceasta durează cât mai mult timp posibil.

Iată câteva modalități de a încetini degradarea bateriei iPhone-ului, potrivit publicației tech MakeUseOf.

1. Evitați să vă maximizați ciclurile de încărcare

Potrivit Apple, după aproximativ 500 de cicluri de încărcare, iPhone-urile păstrează doar până la 80% din capacitatea inițială a bateriei. Treci printr-un ciclu de încărcare atunci când folosești 100% din bateria iPhone-ului tău - de exemplu, ai folosit 50% ieri și încă 50% astăzi.

Așadar, în general, cu cât utilizați mai puțin iPhone-ul, cu atât mai puține cicluri de încărcare sunt necesare și cu atât mai mult va dura bateria. Poți verifica câte cicluri de încărcare a bateriei a parcurs iPhone-ul tău fără să folosești o aplicație, din meniul de Settings.

În plus, menținerea dispozitivului la încărcare completă sau complet golit poate avea un impact negativ asupra sănătății bateriei.. Din acest motiv, ar trebui să încerci să menții dispozitivul între 40% și 80% baterie, pe cât posibil, pentru a păstra sănătatea bateriei.

Citește și
iPhone 15
Reduceri substanțiale la iPhone, chiar și de 318 dolari, în China. De ce a recurs Apple la această strategie
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

2. Dezactivați funcțiile inutile

Pentru a utiliza mai puține cicluri de încărcare și pentru a menține sănătatea bateriei iPhone-ului, trebuie să dezactivați toate funcțiile de care nu aveți neapărat nevoie. De exemplu, vă recomandăm să dezactivați funcțiile consumatoare de energie, cum ar fi Background App Refresh (Actualizare aplicații în fundal). Accesați Settings > General > Background App Refresh > Background App Refresh > Off pentru a face acest lucru.

Pentru a economisi și mai mult din bateria iPhone-ului tău și pentru a profita la maximum de o încărcare completă a bateriei, poți dezactiva afișajul permanent activat (dacă iPhone-ul tău dispune de acesta) și poți activa luminozitatea automată, astfel încât iPhone-ul să reducă automat luminozitatea ecranului ori de câte ori este necesar, în funcție de lumina din mediul ambiant.

Pentru a activa luminozitatea automată, accesează Setări > Accesibilitate > Afișaj și dimensiune text și activează Luminozitate automată.

3. Nu vă lăsați iPhone-ul descărcat prea mult timp

Celulele care alcătuiesc bateriile litiu-ion au o durată de viață limitată, ceea ce înseamnă că trebuie să ai grijă de bateria telefonului dacă vrei să continui să profiți în continuare de avantajele dispozitivului tău.

Unul dintre cei mai mari „agresori” ai bateriei unui smartphone este descărcarea completă a acestuia. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când o celulă a bateriei se epuizează și este lăsată așa pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate intra într-o stare de descărcare profundă și nu va mai funcționa niciodată.

Din fericire, bateriile de iPhone păstrează o rezervă de încărcare chiar și atunci când sunt oprite, pentru a evita această problemă. Dar dacă iPhone-ul tău este complet descărcat, trebuie să nu uiți să îl încarci din nou cât mai curând posibil. Pentru a evita acest lucru, profitați de modul de consum redus de energie al iPhone-ului dvs. atunci când bateria este la 20% sau mai puțin, până când puteți să-l conectați la priză.

4.Nu vă lăsați iPhone-ul la încărcat peste noapte

Mulți oameni își încarcă telefoanele peste noapte pentru că este cea mai convenabilă opțiune. Cu toate acestea, încărcarea telefonului peste noapte poate fi dăunătoare, deoarece supraîncărcarea unui iPhone în acest fel poate duce la deteriorarea bateriei și la reducerea duratei de viață a telefonului.

Supraîncărcarea frecventă vă deteriorează bateria, deoarece forțează mai mult curent în celulele deja pline decât sunt ele proiectate să rețină. De asemenea, înseamnă că iPhone-ul dvs. își petrece cea mai mare parte a nopții la o încărcare de 100%, ceea ce este rău pentru sănătatea bateriei sale.

Din fericire, iOS dispune de o funcție de încărcare optimizată a bateriei, care ajută la menținerea sănătății bateriei iPhone-ului. Poți să o activezi accesând Setări > Baterie > Sănătatea și încărcarea bateriei, activând Încărcare optimizată a bateriei.

Dacă vă scoateți telefonul de la încărcat cam la aceeași oră în fiecare zi, iPhone-ul va învăța acest model și va evita încărcarea la 100% până când veți avea nevoie de el.

5. Evitați să încărcați și să folosiți telefonul simultan

Nu este nimic rău în a te uita la unele mesaje și a parcurge rețelele sociale pentru o vreme. Totuși, evită să te implici într-o sesiune prelungită de jocuri atunci când îți încarci iPhone-ul. Jocurile multiplayer, în special, au tendința de a provoca supraîncălzirea iPhone-ului dumneavoastră. Încărcarea dispozitivului în același timp nu va face decât să înrăutățească problema și să afecteze sănătatea bateriei iPhone-ului pe termen lung, din cauza căldurii înmagazinate în dispozitiv.

Prin urmare, cel mai bine este să vă gândiți din timp și să vă încărcați dispozitivul suficient pentru a avea grijă de bateria iPhone-ului dumneavoastră. În plus, oricum este inconfortabil să ții în mână și să folosești corect un telefon fierbinte.

6. Utilizați numai încărcătoarele oficiale Apple

Multe companii aftermarket produc încărcătoare pentru iPhone de calitate inferioară. Deși vă pot încărca în continuare dispozitivul, aceste încărcătoare nu sunt certificate de Apple, ceea ce înseamnă că nu păstrează aceeași calitate și compatibilitate cu bateria iPhone-ului dumneavoastră.

Folosește numai accesorii certificate Apple MFi pentru siguranța ta și pentru sănătatea bateriei telefonului. Unele dintre aceste articole aprobate oficial includ cele mai bune cabluri Lightning (sau USB-C, pentru ultimele modele) pentru a-ți încărca iPhone-ul. Acestea ajută la protecția împotriva supratensiunilor și a scurtcircuitelor, care, în caz contrar, ți-ar putea provoca răni sau ar putea deteriora componentele interne ale telefonului, inclusiv bateria.

7. Investește într-o carcasă pentru iPhone-ul tău

Probabil că toți ne-am scăpat telefoanele pe jos la un moment dat. Deși scutul ceramic al iPhone-ului contribuie la durabilitatea dispozitivului, este totuși mai sigur să ai o husă. Impactul repetat pe suprafețe dure va contribui inevitabil la deteriorarea componentelor interne în timp, ceea ce poate afecta și sănătatea bateriei iPhone-ului tău.

În plus, pentru a păstra sănătatea bateriei iPhone-ului, țineți-l departe de zonele prăfuite sau murdare. Acest lucru poate duce la reducerea duratei de viață a bateriei, din cauza prafului și a particulelor de murdărie care se acumulează pe contactele bateriei.

Utilizarea unei carcase de protecție poate ajuta la protejarea porturilor iPhone-ului dvs. prin reținerea resturilor înainte ca acestea să pătrundă în dispozitiv. În plus, o husă bună pentru iPhone vă poate proteja iPhone-ul și de alte probleme, cum ar fi spargerea ecranului și daunele provocate de apă.

În același timp, asigurați-vă că husa nu vă acoperă complet iPhone-ul, ceea ce poate duce la supraîncălzirea acestuia, respectiv la un impact negativ asupra sănătății bateriei. Dacă este necesar, scoateți husa pentru iPhone în timp ce vă încărcați dispozitivul pentru a preveni această problemă.

9. Actualizarea la cea mai recentă versiune de iOS

Actualizarea software-ului iPhone-ului dvs. poate contribui, de asemenea, la menținerea sănătății bateriei. Pe măsură ce trece timpul, iPhone-ul tău primește actualizări de software care îi îmbunătățesc viteza și performanța. Acest lucru menține bateria în stare bună pe termen lung.

În plus, aceste actualizări vin adesea cu noi funcții de economisire a bateriei de care vă puteți bucura. De exemplu, introducerea funcției Screen Time în una dintre actualizări ajută la urmărirea timpului petrecut de utilizatori pe dispozitivele lor și a aplicațiilor pe care le folosesc cel mai mult. Utilizatorii își pot ajusta apoi obiceiurile zilnice pentru a se asigura că nu petrec prea mult timp pe telefon.

Accesați Settings > General > Software Update pentru a verifica dacă este disponibilă o actualizare pentru dispozitivul dvs.

10. Încărcați până la 50% înainte de a vă pune iPhone-ul la sertar

Acest sfat se aplică unui iPhone pe care intenționați să îl păstrați pentru a fi folosit în viitor. Atunci când cumpărați un iPhone nou, nu este nevoie să îl aruncați pe cel vechi. Păstrarea unui dispozitiv funcțional, care să servească drept copie de rezervă, este una dintre modalitățile ecologice de a preveni ca vechiul iPhone să devină deșeu electronic.

Cu toate acestea, este esențial să menții sănătatea bateriei iPhone-ului tău; în caz contrar, te poți trezi cu un dispozitiv nefuncțional data viitoare când îl vei scoate din sertar.

Tot ce trebuie să faci este să încarci bateria iPhone-ului tău până la aproximativ 50% și să îl oprești pentru a preveni descărcarea bateriei înainte de a-l depozita. Apoi, setați un memento pentru a încărca din nou iPhone-ul la 50 la sută la fiecare șase luni, dacă știți că nu îl veți folosi sau încărca între timp.

Deși nu există nicio modalitate de a împiedica complet degradarea bateriilor iPhone în timp, puteți prelungi longevitatea dispozitivului dvs. prin luarea măsurilor de precauție de mai sus.

Pe lângă faptul că te ajută să folosești mai mulți ani telefonul, menținerea bateriei la o sănătate optimă poate elimina încetinirile, blocările aplicațiilor și multe altele. Așadar, folosește aceste sfaturi pentru a păstra bateria iPhone-ului tău în stare bună. Dar, dacă este prea târziu și este deja uzată, poți lua în considerare înlocuirea bateriei iPhone-ului în loc să cumperi altul nou.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Primul 11 pregătit de Edi Iordănescu pentru România - Ucraina, la EURO 2024
NEWS ALERT Primul 11 pregătit de Edi Iordănescu pentru România - Ucraina, la EURO 2024
Citește și...
Un tânăr și-a localizat iPhone-ul furat în casa greșită și i-a dat foc. A ucis cinci oameni și riscă o viață în închisoare
Un tânăr și-a localizat iPhone-ul furat în casa greșită și i-a dat foc. A ucis cinci oameni și riscă o viață în închisoare

Un adolescent al cărui iPhone i-a fost furat a ajuns într-un cartier din Denver cu ajutorul aplicației „find your phone” și a dat foc unei case în care credea că i se află telefonul, pentru a se răzbuna.

Reduceri substanțiale la iPhone, chiar și de 318 dolari, în China. De ce a recurs Apple la această strategie
Reduceri substanțiale la iPhone, chiar și de 318 dolari, în China. De ce a recurs Apple la această strategie

Apple face reduceri substanțiale în China, pentru iPhone, ca să contracareze concurența tot mai mare din partea producătorilor locali precum Huawei. Discounturile ajung până la 318 dolari.

O femeie a crezut că a cumpărat două iPhone-uri, dar a rămas șocată când a deschis cutiile. Ce era, de fapt, în interior
O femeie a crezut că a cumpărat două iPhone-uri, dar a rămas șocată când a deschis cutiile. Ce era, de fapt, în interior

O femeie care și-a comandat două telefoane iPhone de la același vânzător online a rămas șocată atunci când a primit pachetul și a văzut ce se afla, de fapt, în interior.

Notificarea iPhone pe care cu siguranță nu vrei să o primești. ”A fost trimisă în 92 de țări”
Notificarea iPhone pe care cu siguranță nu vrei să o primești. ”A fost trimisă în 92 de țări”

Există o alertă pe care chiar nu doriți să o primiți pe iPhone. Avertismentul că este posibil ca telefonul dumneavoastră să fi fost vizat de un atac de programe spion vă va trimite cu siguranță un fior pe coloana vertebrală.

Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de noua legislaţie europeană
Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de noua legislaţie europeană

iOS 17.4 a fost lansat marţi seară şi, odată cu el, au fost introduse şi modificările pe care compania americană a fost forţată de noua legislaţie europeană să le implementeze.

 

Recomandări
Putin, invitat la summitul de pace pentru Ucraina, cu promisiunea că nu va fi arestat. Statul care i-a garantat siguranța
Putin, invitat la summitul de pace pentru Ucraina, cu promisiunea că nu va fi arestat. Statul care i-a garantat siguranța

O declarație de condamnare a invaziei ruse a fost semnată de 80 dintre cele 93 de țări participante la summitul din Elveția, dedicat Ucrainei.

Asiatici veniți la muncă în România, urcați în avion și trimiși înapoi acasă. Au fost interziși în UE
Asiatici veniți la muncă în România, urcați în avion și trimiși înapoi acasă. Au fost interziși în UE

Mai mulţi străini din Bangladesh, Egipt, Nepal şi Pakistan, care veniseră legal în România să se angajeze, au fost expulzaţi de autorităţi după ce au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge în Vestul Europei.

 

LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile
LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile

Echipa națională de fotbal a României va debuta, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, la EURO 2024. "Tricolorii" vor întâlni Ucraina la Munchen, în Grupa E, iar meciul va fi transmis în direct de PRO TV și VOYO.