Coronavirusul sperie (din nou) industria mobilă: LG se retrage de la MWC Barcelona


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 11:32
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 11:22
Categorie: iLikeIT
standul LG de la Mobile World Congress 2019

LG s-a retras de la Mobile World Congress 2020 pentru a evita riscul ca angajaţii să se infecteze cu noul coronavirus.

Teama de răspândirea accentuată a coronavirusului i-a determinat pe coreenii de la LG să spună pas celui mai mare târg de telefonie mobilă din lume. Mobile World Congress va avea loc la Barcelona, la sfârșitul lunii februarie.

"Cu gândul la siguranța angajaților săi și a publicului în general, LG a decis să se retragă complet de la MWC 2020" , sună anunțul companiei, citat de bbc.com "Sute de angajați de-ai noștri vor sta astfel departe de orice risc, evitând să călătorească, așa cum ne-au și recomandat specialiștii în sănătate"

În mod tradițional, LG aducea noutăți la Barcelona - seria G, mai precis. Pe surse, gigantul coreean ar fi lansat anul acesta un model cu ecran pliabil și 5G - LGV60 ThinQ. Ceea ce probabil se va și întâmpla, în perioada următoare, în cadrul unui eveniment separat. LG a precizat, în același comunicat, că planurile de business sunt neschimbate.

Vezi în VIDEO cum arăta anul trecut standul LG

Și chinezii de la ZTE au iscat un pic de vâlvă, la Barcelona. Au anulat o conferință de presă din cadrul târgului, unde urmau să lanseze "ceva spectaculos". Lumea a crezut că se vor retrage definitiv. Au ieșit, însă, cu un comunicat precizând că își vor desfășura activitatea obișnuită la stand, unde publicul le poate testa produsele.

Altfel, organizatorii târgului nu au nicio intenție de a modifica, scurta sau anula evenimentele. GSMA - asociație din care fac parte sute de producători și companii din ecosistemul mobil - a luat totuși măsuri suplimentare. Vor fi mai multe spații pentru dezinfectare, asistența medicală a fost sporită, expozanții sunt obligați să își curețe frecvent standurile, iar participanții au fost rugați politicos să evite strângerile de mâini.

Până acum, Spania a confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus.

Sursa: BBC