Primele arestari in cazul furturilor de icoane. Doi barbati din Sibiu trimisi dupa gratii

Ultima actualizare: 04-11-2012 19:23
perchezitii icoane

Cei doi au fost arestaţi preventiv astazi, sub acuzarea furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi distrugere, într-un dosar în care mai multe persoane sunt cercetate pentru trafic de icoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, inspectorul principal, Bogdan Niţu, in acest dosar sunt cercetate mai multe persoane care au furat in vara anului trecut peste 100 de tablouri de patrimoniu din opt biserici de lemn din Ardeal.

„Mihai V., de 39 de ani şi Dumitru G., de 33 de ani, din localitatea Răşinari, judeţul Sibiu, reţinuţi în cazul furturilor de icoane, au fost arestaţi de către Judecătoria Orăştie pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi distrugere. În sarcina lor se reţine şi infracţiunea de distrugere deoarece au spart câteva icoane, în încercarea de a le sustrage”, a declarat Bogdan Niţu.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi miercuri în urma urma a 13 percheziţii facute la mai multe adrese din Timisoara, Sibiu, Brasov, Bacau si Alba-Iulia. Vizate au fost mai multe persoane, printre care si colectionari de obiecte de arta, banuiti ca au restaurant icoanele furate pentru a le vinde ulterior la preturi exorbitante in strainatate. Din prejudiciul care se ridica la 1,5 milioane de lei, politistii au reusit sa recupereze jumatate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO