Pilotul de raliuri Valentin Banciu, trimis in judecata pentru mita, conflict de interese si abuz

Ultima actualizare: 24-08-2013 07:00
Tribunal

 Pilotul de raliuri Valentin Banciu, fost angajat al Registrului Auto Roman Hunedoara, care se afla in arest preventiv din luna iulie pentru luare de mita, conflict de interese si abuz in serviciu, a fost trimis in judecata.

 Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean confirmat ca pe rolul instantei a fost inregistrat dosarul in care Valentin Ioan Banciu, inginer la RAR Hunedoara, este trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia pentru conflict de interese, luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Muntean a spus ca miercuri, magistratii Curtii de Apel Alba Iulia urmeaza sa analizeze daca mentin sau nu masura de arest preventiv a barbatului, iar primul termen de judecata stabilit in acest proces este 4 septembrie.

Pilotul de raliuri Valentin Banciu a fost arestat preventiv in luna iulie, barbatul fiind acuzat de luare de mita, conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au retinut la acea dată ca Valentin Ioan Banciu, angajat la RAR Hunedoara in funcţia de inginer, detinea un service auto care functiona la domiciliul sau din municipiul Hunedoara, fiind administrat de sotia sa. Banciu ii indruma la service-ul sau pe posesorii de autovehicule care se prezentau la RAR, iar un angajat, invinuit si el in acelasi dosar, incasa banii indicati pentru lucrari, dupa care soferii se prezentau din nou la RAR, unde Valentin Banciu le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic.

Conform procurorilor, Banciu proceda in acest mod de aproximativ doi ani si jumaate - trei ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO