Peste 100 de disponibilizati protesteaza la CNH Petrosani pentru ca nu au primit plati compensatorii

Dată publicare: 13-02-2012 14:39
Dată actualizare: 13-09-2012 15:10


Mina

Oamenii participă, luni, la un miting organizat de Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, nemulţumiti că nu au primit a treia tranşă a plăţilor compensatorii, care ar fi trebuit încasată până la sfârşitul anului 2011.

O parte dintre manifestanţi poartă banderole albe pe braţ, iar protestatarii strigă "Hoţii, hoţii", "Demisia", "Viermilor, ne-aţi minţit", "Nica (actualul lider al sindicatului minerilor - n.r.), eşti un hoţ, că tu ne-ai minţit pe toţi", "Scoateţi banii, nu fiţi laşi, am lucrat la CNH".

Traficul pe strada Timişoarei, din faţa CNH, a fost oprit pe toată perioada mitigului, care se va încheia la ora 16.00, iar mai multe echipaje de jandarmi asigură buna desfăşurare a protestului.
Disponibilizaţii sunt foşti angajaţi ai CNH Petroşani care, de la 1 octombrie 2011, au ieşit din sistem în urma restructurărilor de la companie.

Cei 900 de angajaţi ai CNH disponibilizaţi la 1 octombrie 2011 trebuia să îşi primească plăţile compensatorii în trei etape, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2011.

Întrucât România nu a primit încă avizul pentru plata ajutorului de stat acordat conform reglementărilor UE pentru minele cuprinse în program de închidere, ajutor de stat în care sunt incluse şi plăţile compensatorii ale disponibilizaţilor, programul stabilit pentru plata disponibilizaţilor nu a fost respectat. Prima tranşă a fost plătită de către CNH din fondul de salarii al angajaţilor, a doua tranşă de către Ministerul Muncii sub forma unor ajutoare sociale, iar ultima va fi achitată, spun reprezentanţii Guvernului, după 22 februarie, când ar trebui să sosească avizul pentru acordarea ajutorului de stat.


 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO