Accesul TIR-urilor, interzis pe mai multe drumuri. Autoritatile au instituit restrictie totala

13-02-2012 11:49


In judetele Timis, Arad si Hunedoara, Politia Rutiera solicita tuturor conducatorilor de vehicule cu tonaj mai mare de 7,5 tone sa nu isi continue drumul pana ce vremea nu se va imbunatati.

UPDATE Jandarmii impart, luni după-amiază, apă minerală, pâine, conserve, cornuri cu ciocolată şi ceai, şoferilor TIR-urilor staţionate pe raza judeţului Hunedoara ca urmare a instituirii restricţiei de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

„Am început deja să distribuim alimente şi apă minerală şoferilor opriţi în zona Ilia, unde sunt în parcări peste 100 de TIR-uri, apoi vom continua cu cei staţionaţi în Deva şi la Simeria”, a declarat purtîătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, lt. Nicolae Răducu.

“Şoferii trebuie să caute parcări unde să staţioneze până când restricţia de acces din judeţele aflate sub cod portocaliu va fi retrasa”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcala.

In Arad au fost impuse restricţii pentru traficul de mare tonaj pe DN 7, încă de la intrarea în ţară prin vama Nădlac şi pe DN 79 Arad-Oradea.

Câteva zeci de TIR-uri care au intrat în ţară prin vămile din judeţul Arad şi se îndreptau către Alba spre Râmnicu Vâlcea, Caraş Severin, sau Gorj, au fost oprite de poliţişti, luni dimineaţa, în judeţul Hunedoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a instituit restricţie totală pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone pe trei tronsoane de drumuri naţionale de pe teritoriul judeţului Hunedoara.

“Restricţia este pentru DN68 în zona Haţeg, la limita cu judeţul Caraş Severin, pe DN66 la Simeria, la limita cu judeţul Gorj şi pe DN7 la Deva spre limita cu judeţul Alba. Restricţia este doar pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone, iar excepţie fac autovehiculele care nu au ca destinaţie judeţele afectate de codul portocaliu. Restricţionarea acestor drumuri are drept scop asigurarea siguranţei participanţilor la trafic. Astfel, utilajele de deszăpezire vor putea interveni pentru redeschiderea drumurilor de îndată ce condiţiile meteorologice o vor permite”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, câteva zeci de TIR-uri care au intrat în ţară prin vamile din Arad şi care aveau drept destinaţie Capitala sau judeţele din sudul ţării unde este instituită avertizare de cod portocaliu au fost oprite în parcările de la ieşirea din Deva sau din Simeria şi Orăştie.

„Şoferii de TIR au fost direcţionaţi către parcări de hipermarketuri, la marginea oraşelor astfel încât să-şi poată cumăra hrană sau să poată beneficia de asistenţă medicală dacă este cazul”, a mai adăugat Niţu.
„Pe această cale, facem un apel participanţilor la trafic afectaţi de această restricţie, să înţeleagă necesitatea acestei decizii şi să respecte indicaţiile agenţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara”, a precizat preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - prefectul judeţului Hunedoara, Dezmeri Ştefan-Ioan.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO