Formula1: Hamilton este principalul favorit, duminica, la Barcelona. Vettel spera ca un nou motor il va readuce pe podium

Nico Rosberg

Urmareste Formula 1 pe toate ecranele, in exclusivitate cu televiziunea de la Romtelecom. Etapa a cincea a Campionatului Mondial de Formula 1 ajunge, duminica, in Europa, la Barcelona. 

Dupa trei curse in care care au ocupat primele doua pozitii, pilotii Mercedes sunt principalii favoriti.

Cursele din Malaysia, Bahrein si China au fost dominate de Lewis Hamilton si Nico Rosberg, pilotii echipei Mercedes. Sebastian Vettel, pilotul Red Bull care domina Marele Circ din 2010, castigand 4 titluri mondiale, inca se lupta pentru a-si gasi setarile potrivite pentru monopostul sau.


Program Dolce Sport 1:

Formula 1: Marele Premiu al Spaniei –- calificări (10 Mai,– ora 15.00)
Formula 1: Marele Premiu al Spaniei (11 Mai,– ora 15.00)
 


Aceasta ar putea fi cursa in care constructorii vor aduce primele modificari masinilor, la care au lucrat de la debutul sezonului. "Masinile care se descurca bine la Barcelona, o vor face la fel de bine pentru tot restul sezonului", a spus Paddy Lowe, director executiv al McLaren.

Citește și
Nicole Scherzinger, Lewis Hamilton
Nicole Scherzinger i-a spus DA pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, dupa ce i-a refuzat cererea in casatorie de 3 ori
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dupa doar 4 curse, Vettel a cerut un nou sasiu pentru Barcelona, o decizie neobisnuita in in epoca componentelor din fibra de carbon, mult mai rezistente. Anul trecut, dupa cursa din India, o decizie asemanatoare s-a dovedit inspirata, Vettel castigand detasat cursa din America, de pe circuitul din Austin.

"Dupa cursa din China, unde am terminat cam in spate, am decis sa schimbam sasiul", a declarat Vettel. "Mai avem mult de munca si poate nu sunt atat de fericit pe cat as vrea sa fiu, dar e un proces de durata, s-au schimbat multe lucruri si trebuie sa avem rabdare."

Red Bull va avea la start si un nou bloc propulsor Renault, care promite sa aduca imbunatatiri semnificative ale performantei multumita unor modificari la sistemul turbo al motorului V6. "In Shanghai, am fost cu 22km/h mai lenti pe linia dreapta. Aici trebuie sa venim cu imbunatatiri. Stim care sunt punctele slabe si speram ca la Barcelona sa facem cateva progrese", a spus Christian Horner, managerul Red Bull.

Si inginerii de la Ferrari muncesc de zor pentru a imbunatati performantele masinilor. In cursa din China, Fernando Alonso a reusit prima clasare pe podium, dupa ce in Bahrein pilotii echipei din Maranello au terminat cursa la jumatatea plutonului, la 30 de secunde de liderul Hamilton.

"Celelalte echipe vor fi mai rapide cu cateva zecimi de secunda, asa ca si noi trebuie sa fim mai rapizi cu cateva zecimi si ceva in plus", a spus Fernando Alonso, de la Ferrari, castigatorul de anul trecut din Spania.

Si echipele mai mici vor veni cu modificari la Barcelona. Sauber isi pune sperantele intr-un nou software al motorului, Williams va aduce noi schimbari aerodinamice ale monopostului iar echipele Force India si McLaren recunosc ca sunt la inceputul unui lung proces de modificari.

Pilotul german Adrian Sutil nu a mancat doua zile pentru ca monopostul Sauber sa fie mai usor la Marele Premiu al Spaniei, care se va defasura in acest week-end, la Barcelona, informeaza motorsport.com, citat de Mediafax. 

Sutil este unul dintre pilotii care cantaresc cel mai mult si nici monopostul Sauber nu este foarte usor. O greutate mai mare este sinonima cu zeci de sutimi de secunda in plus la timpul inregistrat pe turul de pista. Mecanicii de la Sauber au lucrat in pauza dinaintea MP al Spaniei sa reduca greutatea monopostului. Sutil, care este mai greu cu 13 kilograme decat coechipierul sau, Esteban Gutierrez, face si el eforturi atfel incat tandemul pilot-masina sa cantareasca mai putin.

"Doua zile, nu am mancat, doar am baut... Am incercat. Nu a fost usor, dar a fost interesant sa vad ce se intampla. Acum am inceput sa mananc, e mai bine. Important este ca acum sunt aproape de limita", a spus Sutil, care a precizat ca aceasta fost decizia lui si a recunscut faptul ca a pierdut putere pentru ca nu a mancat.

FIA a stabilit pentru acest sezon greutatea minima a unui monopost la 691 de kilograme. Daca greutatea pilot plus masina este sub cea prevazuta de regulament, mecanicii adauga lest in anumite locuri ale monopostului pentru a ajunge la valoarea admisa si pentru a obtine o repartizare mai buna a masei.

Marele Premiul al Spaniei, de la Barcelona, va putea fi vazut, in exclusivitate, pe toate ecranele (televizor, laptop sau tableta) prin intermediul serviciilor Romtelecom. Mai mult, primesti si o tableta la cel mai tare pachet cu trei servicii. Pentru mai multe detalii intra aici.

Clasament piloti Clasament constructori
Formula1 - Clasament

Nico Rosberg 79p  Mercedes 154p
Lewis Hamilton 75p  Red Bull 57p
Fernando Alonso 41p  Force India 54p
Nico Hulkenberg 36p  Ferrari 52p
Sebastian Vettel 33p  McLaren-Mercedes 43p
Daniel Ricciardo 24p  Williams 36p
Jenson Button 23p Toro Rosso 8p
Kevin Magnussen 20p  Sauber, Lotus Renault,
Caterham, Marussia 0p

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
iLikeIT. Simulatorul auto romanesc a ajuns la versiunea 2.0. Senzatii tari, de Formula 1, direct din sufragerie
iLikeIT. Simulatorul auto romanesc a ajuns la versiunea 2.0. Senzatii tari, de Formula 1, direct din sufragerie

Pasiunea pentru motor-sport nu inseamna doar sa visezi ca intr-o zi o sa conduci intr-o cursa de formula 1. Invitatii de la iLikeIT au vrut sa simta forta G chiar la ei in sufragerie, fara sa mai treaca pe la circuit.

Nicole Scherzinger i-a spus DA pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, dupa ce i-a refuzat cererea in casatorie de 3 ori
Nicole Scherzinger i-a spus DA pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, dupa ce i-a refuzat cererea in casatorie de 3 ori

Cantareata Nicole Scherzinger, care a facut parte din grupul Pussycat Dolls, a acceptat in cele din urma sa se casatoreasca cu pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton, dupa ce refuzase anterior trei cereri in casatorie ale acestuia.

100 milioane de euro pentru cel mai dur circuit de Formula 1 din lume. Cine a cumparat
100 milioane de euro pentru cel mai dur circuit de Formula 1 din lume. Cine a cumparat "iadul verde"

Compania Capricorn din Germania este noul proprietar al complexului care era in faliment.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.