Vedetele internetului românesc. Cu cât sunt plătite o poză pe Instagram și un check-in pe Facebook

29-09-2017 20:14


Sunt tineri, influenţi şi câştigă bani din ce postează online.

Vorbim despre vedetele internetului românesc, urmărite de sute de oameni care le comentează fiecare postare. Unii sunt pe Facebook, alţii pe Youtube, Instagram sau bloguri.

Companiile sunt gata să le plătească şi câteva sute de euro pentru o singură poză sau chiar pentru un check-in. "Am muncit foarte mult pentru acest statut", explică aceşti tineri succesul lor.

Andrei Şelaru, zis şi Selly, elev în clasa a 10 în Craiova, este o persoană necunoscută pentru mulţi adulţi, dar o vedetă printre tineri. A ajuns să fie asaltat de fani oriunde apare şi asta pentru că de la 11 ani ţine unul dintre cele mai cunoscute vlogguri din România.

Pe scurt, un jurnal video online. Are 800.000 de oameni care îi urmăresc fiecare vorbă. Este de înţeles de ce acum îl caută companiile pentru publicitate.

Selly spune că în spatele succesului este foarte multă muncă: filmat, montaj, gândit scenarii, răspuns la comentarii.

Şi Sânziana Negru este vedetă pe reţelele de socializare, în special, pe instagram unde postează poze despre produse cosmetice, servicii de înfrumuseţare, călătorii şi divertisment. Are aproape 150.000 de oameni care îi urmăresc viaţa.

-Să facem un experiment, să pui o poză pe instagram să vedem câte like-uri face...
-130.
- În cât timp?
- În câteva secunde.

Ce-i drept, succesul vine şi cu anumite riscuri.

Devenită celebra după sitcomul La bloc, Tilly Niculae, a renunţat o perioada la actorie şi s-a angajat într-o companie care organiza evenimente. A descoperit apoi bloggingul, şi-a făcut cont pe Facebook, iar acum este urmărită de zeci de mii de oameni. Scrie despre familie, copii şi câştigă destul de bine din asta.

Şi medicu stomatolog Miruna Ioan este cunoscută în mediul virtual pentru blogul sau. Mămicile îi citesc sfaturile.

Persoanele influente de pe reţelele de socializare câştigă bine şi foarte bine. Preţurile sunt diferite. O singură poză cu un produs poate fi plătită cu 100 de euro. La fel şi un check-in într-un local. Campaniile se plătesc chiar mai bine, cu 1000 de euro. Doar cei care reuşesc să ajungă la sute de mii de fani îşi rotunjesc astfel veniturile.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO