Un patinoar ridicat la Tg. Mureș cu 7,5 milioane € zace nefolosit. Explicația autorităților


Ultimul update: Vineri 18 Ianuarie 2019 20:15
Data publicarii: Vineri 18 Ianuarie 2019 18:45
Categorie: Stiri Economice

În categoria banilor publici irosiţi intră două patinoare din Timişoara şi Târgu Mureş. Cel din urmă a costat până acum 7,5 milioane de euro şi tot nu e gata.

Aproape gol este şi un patinoar din Timişoara, amenajat de primărie într-un parc. Deşi au în oraş un patinoar care a costat 7,5 milioane de euro,  copiii din Târgu Mureş învaţă să joace hochei pe gheaţă pe uscat, în sala de sport.

Patinoarul care zace nefolosit a fost ridicat în 2008 şi finalizat în proporţie de 80 la sută. Însă nu mai sunt bani pentru finisaje.

Iar cei care vor să joace hochei sunt nevoiţi să se antreneze pe patinoarul primăriei, când nu este program pentru agrement sau în judeţele vecine.

Kui Csaba, antrenor hochei: "Putem spune că practicăm acest sport din hobby, de performanţă nu poate fi vorba. Există o clădire, nu pot să spun că e patinoar, de 11 ani de zile stă în procent de 85 la sută finalizat."

Clădirea imensă unde trebuia să funcţioneze cel mai modern patinoar din ţară a fost gândită să poată găzdui inclusiv concursuri internaţionale. Însă, lucrările şi banii s-au oprit din cauza unor neînţelegeri între autorităţi.

Clădirea aparţine Ministerul Tineretului şi urmează să fie predată Companiei Naţionale de Investiţii. Pentru finalizare ar mai fi nevoie de cel puţin 3 milioane de euro. Iar optimismul celor care răspund de patinoar nu este de ajuns.

Cosmin Pop, director Clubul Sportiv Muresul: "Obiectivul este pe linie dreaptă şi urmăm paşii legali pentru predare. Probabil o hotărâre de guvern, după care vor prelua finanţarea şi vor finaliza obiectivul."

Şi la Timişoara, în urmă cu doi ani, primăria a amenajat cu100.000 de euro un patinoar în Parcul Copiilor. Dar oamenii nu s-au arătat interesaţi de el, susţine primarul.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: "Nu s-a dovedit a fi de prea mare interes pentru timişoreni, pentru copii în primul rând. Vom căuta altă soluţie, îl vom reloca. Se pare că locaţia nu este cea mai potrivită, deşi Parcul Copiilor părea bun."

Primăria l-a dat şi în administare privată pentru câteva luni, în speranţa că vor veni mai mulţi clienţi, însă nici aşa patinoarul nu a avut succes.

Atunci când era folosit, intrarea la patinoar era liberă. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

10.000 de dolari pentru cei care se mută în acest oraș. Cine poate primi banii
USR: Reţeaua RADET crapă pentru că se taie banii de investiţii, dar Catedrala a primit 45 mil. lei
VIDEO PROTVPLUS.RO