Tot mai mulți români cumpără ședințe foto de Crăciun în studiouri speciale. Cât costă


Ultimul update: Duminica 17 Noiembrie 2019 20:37
Data publicarii: Duminica 17 Noiembrie 2019 17:58
Categorie: Stiri Economice

Dacă până nu demult, Crăciunul în familie era imortalizat acasă, în seara de Ajun, lângă bradul împodobit, acum, tot multe familii își programează ședințele foto în studiouri special amenajate. 

Listele de așteptare sunt lungi, spun fotografii, care au deja decorurile potrivite.

Pentru câteva sute de lei, clienții pot pleca acasă cu un album în care sunt surprinși laolaltă părinți, copii și bunici.

Deși are doar 3 ani Sara știe cum trebuie să pozeze, iar pentru părințîi ei aceste fotografii de Crăciun sunt de neprețuit.

Oana, mama Sarei: "Ne place foarte mult să imortalizăm aceste momente prin ședințe foto, iar faptul că avem un calendar pe care îl dăm bunicilor mai ales este un plus și preferăm să venim în fiecare an.”

Într-un alt tablou de familie pozează Ștefan, Andreea și...Fabi, un băiețel de trei luni.

Ștefan: "Am vrea ca până la Crăciun să fie gata pozele, ne-a plăcut foarte mult decorul și ce ne-au prezentat. Ni s-a părut mai deosebită decât alte ședințe de Crăciun."

Sunt atât de multe cereri, spun fotografii, încât ședințele încep din luna noiembrie, iar programările au loc până în ultimele zile ale anului. Decorul ales de Claudiu este unul minimalist, inspirat din Statele Unite.

Claudiu Guraliuc, fotograf: "Eu cred că piața de fotografie de familie la noi e în curs de maturizare, oamenii au început să își dea seama de valoarea unei experiențe de genul acesta și de valoarea a ceea ce primesc. Piața în vest este mai dezvoltată și în momentul în care te uiți și vezi ce fac fotografii mari și în SUA sau Marea Britanie te poți inspira."

Pe o piață plină de astfel de oferte, Roxana încearcă să reziste. Așa că își realizează manual unele decoruri, pentru originalitate. Acum, de exemplu, a construit un iglu. De asemenea, cumpără și costume pentru cei mici.

Roxana Salanta, fotograf: "În fiecare an este un anumit trend la decoruri. Copiilor le place foarte mult decorul cu căsuța Moșului, unde sunt spiriduși.”

Irina Mocanu, fotograf: "Pentru decor colaborăm cu firme specializate. Prețurile pentru închiriere ajung undeva la 600 de euro pentru două luni. Iar pentru vestimentația de Crăciun, la poze, o să colaborez cu un producător local."

Pentru ca ședința foto să fie cât mai diversificată, fotografii instalează mai multe decoruri cu tematică de Crăciun. Iar în funcție de preferințe, clienții pot alege unul clasic sau mai tradițional cu...Moș Crăciun, globuri și cadouri.

Ședințele foto cu tematică de Crăciun pornesc de la 350 de lei, dar pot să ajungă spre 800 de lei.

Postul Crăciunului 2019. Tradiții și superstiții. Ce nu trebuie să faci în post
Postul Crăciunului 2019. În ce zile este dezlegare la pește
Zile libere de Crăciun și Revelion 2019. Câte zile libere vor avea românii de sărbători
VIDEO PROTVPLUS.RO